Αρχική Νέα Τοπικά ΣΝΟ: Στο χέρι όλων μας η πυροπροστασία

ΣΝΟ: Στο χέρι όλων μας η πυροπροστασία

6

 Σύσκεψη του ΣΝΟ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (18/4) το πρωί, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου (1ης Μαΐου μέχρι 31ης Οκtωβρίου), για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας και  την αντιμετώπιση πυρκαγιών.
Αν και το θέμα των πυρκαγιών και πέρσι μας συγκλόνισε, στη συνάντηση αυτή υπήρχαν πολλές απουσίες, που σχολιάστηκαν δυσμενώς από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής, Άγγελο Παπαδάκο.
Αυξημένη επιφυλακή και ετοιμότητα των δυνάμεων καταστολής, ενίσχυση κάποιων φυλακίων από το Στρατό, αυξημένες περιπολίες από εποχούμενα περίπολα με τη δυνατότητα άμεσης επέμβασης, ήταν μερικές από τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τους παρευρισκόμενους, κυρίως για  την Αμανή. Προτάθηκε μεταξύ άλλων να προστεθεί στο δυναμικό του Δήμου Αμανής ένα υδροφόρο 4?4.
Ενώ όσον  αφορά το ελικόπτερο που δώρισε ο Παναγιώτης Τσάκος στο νησί, ο Δήμαρχος Καρδαμύλλων, Βαγγέλης Μελιτζάνης επισήμανε ότι πρέπει να βρεθεί χώρος για τη στάθμευσή του και να μη μείνει ανεκμετάλλευτο.
 Φυσικά ο καλύτερος τρόπος πυροπροστασίας είναι να μην ανάβουν οι κάτοικοι φωτιές, να μην καίνε χόρτα κ.τ.λ. , όπως παρατήρησε ο υποδιοικητής της Π.Υ. Ιακ. Αρχοντάκης.