Αρχική Νέα Τοπικά ΣΕΣΝΟΧ: φτάνει πια με την αδιαφορία για τα τροχαία δυστυχήματα!!!

ΣΕΣΝΟΧ: φτάνει πια με την αδιαφορία για τα τροχαία δυστυχήματα!!!

10

  Χίος 6-5-08
AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


 

Φτάνει πια!!!!!!!!!!!
Ακόμα η θερμή από άποψη τροχαίων περίοδος του καλοκαιριού δεν ήλθε και θρηνούμε ήδη τόσους νεκρούς και ανάπηρους .Aπό τον τραγικό και άδικο  πρόσφατο θάνατο νεαρών συμπολιτών μας θα πρέπει ως κοινωνία να δούμε τρία ουσιαστικά ζητήματα που προκύπτουν:
Η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση , οι δημοτικές αρχές  και η Τροχαία θα πρέπει να ενεργοποιηθούν και βάσει ουσιαστικού σχεδιασμού να πάρουν όλα αυτά τα μέτρα που απαιτούνται για να είναι οι δρόμοι ασφαλείς για τους πολίτες.
 Τα παμπάλαια ασθενοφόρα και τα ελλιπή πληρώματα τους ,οδηγοί , διασώστες και τραυματιοφορείς, το ελάχιστο προσωπικό του νοσοκομείου στις κλινικές και το τμήμα επειγόντων περιστατικών  παρόλο που υπερβάλλουν εαυτόν για να φέρουν σε πέρας την πολύ δύσκολη δουλειά τους καμιά βοήθεια από το Υπουργείο Υγείας δεν υπάρχει .
Θα πρέπει λοιπόν και το νοσοκομείο να ενισχυθεί άμεσα με μόνιμο προσωπικό και τα ασθενοφόρα να αντικατασταθούν. Δεν θέλουμε ούτε να σκεφτόμαστε την πιθανότητα  σε μια κρίσιμη στιγμή να υπάρξει πρόβλημα σε ασθενοφόρο, ούτε βέβαια την πιθανότητα διπλού τροχαίου ατυχήματος που δεν θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε.
Επίσης ουσιαστικό ζήτημα παραμένει η δημιουργία  Κέντρου Άμεσης Βοήθειας στο Β. Αιγαίο με μόνιμο πτητικό μέσο ώστε στα  ατυχήματα – και όχι μόνο- η δυνατότητα μεταφοράς σε Τριτοβάθμιο νοσοκομείο να είναι δυνατή σε άμεσο χρόνο. 

 Ας αντιδράσουμε λοιπόν για να σταματήσουμε να χάνουμε κι άλλους συμπολίτες μας στην άσφαλτο. Για να μην ξανακούσουμε σπαρακτικές κραυγές μανάδων , πατεράδων και συγγενών για αυτούς τους άδικους θανάτους.
Ας κινητοποιηθούμε τώρα ως κοινωνία και ας αφήσουμε  στην άκρη την απάθεια τα ευχολόγια και τα μεγάλα λόγια. ΤΟ   ΔΣ του Σ.Ε.Σ.ΝΟ.Χ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ


ΜΕΛΟΣ Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.