Αρχική Νέα Τοπικά Αναστολή κινητοποιήσεων Δικηγορικού Συλλόγου

Αναστολή κινητοποιήσεων Δικηγορικού Συλλόγου

16


 Η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου στη συνεδρίασή της χθες 13-5-2008 αποφάσισε την αναστολή της αποχής των δικηγόρων.
Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τις απαντήσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αλλά και κυρίως τις θετικές γνωμοδοτήσεις των Προέδρου και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη δημιουργία μεταβατικής έδρας Χίου του υπό ίδρυση Εφετείου Βορείου Αιγαίου.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου θα παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος μέχρι και την έκδοση του σχετικού προεδρικού διατάγματος.
Οι δικηγόροι της Χίου, μετά από την κατ’ αρχήν δικαίωση του αγώνα τους εκφράζουν ευχαριστίες για τη συμπαράστασή και τις πρωτοβουλίες τους στους βουλευτές Γιάννη Κοσμίδη, Ελπίδα Τσουρή και Φώτη Κουβέλη, στο Νομάρχη Χίου Πολύδωρο Λαμπρινούδη και στην επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ισαβέλλα Μπουρνιά, στο Δήμαρχο Χίου Παντελή Βρουλή και στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιάννη Χαλλιορή, καθώς και σε όλους του υπόλοιπους φορείς του νησιού που εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις στήριξης.
Ακόμη, πρέπει να σημειωθεί ο ιδιαίτερα θετικός ρόλος των χιακών μέσων ενημέρωσης που συνέδραμαν τον αγώνα, αλλά και πέρασαν το μήνυμα στην χιακή κοινωνία ότι το θέμα της λειτουργίας του Εφετείου στη Χίο είναι ένα ζήτημα που αφορά πρωτίστως τους πολίτες!
Τέλος, ευχαριστούμε τους συντοπίτες μας για την υπομονή, κατανόηση και συμπαράσταση που επέδειξαν, παρά τη μεγάλη ταλαιπωρία που υπέστησαν από την σχεδόν δίμηνη παύση της λειτουργίας των Δικαστηρίων. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου θα συνεχίσει με το ίδιο πνεύμα και με συντονισμένους ρυθμούς στη δρομολόγηση και των υπόλοιπων ζητημάτων που απασχολούν επί δεκαετίες το νομικό κόσμο της Χίου.