Αρχική Νέα Τοπικά Διοίκηση Σκυλίτσειου κατά ΣΕΣΝΟΧ: Κανένα πρόβλημα με τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Διοίκηση Σκυλίτσειου κατά ΣΕΣΝΟΧ: Κανένα πρόβλημα με τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

38


 Σαφώς ενοχλημένος από την ανακοίνωση του ΣΕΣΝΟΧ για τη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και τον προγραμματισμό κατά την καλοκαιρινή περίοδο αποδεικνύεται ο Διοικητής του Σκυλίτσειου νοσοκομείου Γιάννης Ξενάκης.
   Σε σχετικό δελτίο τύπου, διαβεβαιώνοντας ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα στρέφεται και κατά του προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων Γιάννη Κουτσοδόντη υπενθυμίζοντας ότι βρίσκεται σε άδεια σπουδών.
 Στην ανακοίνωση υπάρχει κριτική και για τον τρόπο που τα Μέσα ενημέρωσης διαχειρίστηκαν την ανακοίνωση του ΣΕΣΝΟΧ.
Πάντως η διοίκηση του Νοσοκομείου οφείλει να ενημερώσει υπεύθυνα την κοινή γνώμη γιατί «σε 24ώρη βάση χρησιμοποιούνται μόνο 7 οδηγοί και διασώστες από τους 14», αντί να παραπέμπει τα ΜΜΕ στον πρόεδρο του ΣΕΣΝΟΧ, καθώς και αν ο κάθε νεφροπαθής μπορεί να προγραμματίσει απρόσκοπτα τις διακοπές του στη Χίο χωρίς χρονικούς περιορισμούς.


   Ολόκληρη η ανακοίνωση του Διοικητή του Νοσοκομείου έχει ως εξής:
   «Πρόσφατα στον τοπικό τύπο δημοσιεύθηκαν οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΣΝΟΧ κ. Κουτσοδόντη όσον αφορά τη λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού και την υπηρεσία διακομιδής των ασθενών, τις οποίες μάλιστα με πρωτοσέλιδα κάποιοι ασπάσθηκαν χωρίς καν να ζητήσουν και τις απόψεις των υπευθύνων του Νοσοκομείου.
   Προς ενημέρωση και των αναγνωστών σας, σας πληροφορούμε τα ακόλουθα:
   Ο κ. Κουτσοδόντης δεν είναι ενήμερος για το τι συμβαίνει στο Νοσοκομείο μας υπεύθυνα, αφού απουσιάζει εδώ και 7 μήνες με άδεια σπουδών σε πανεπιστήμιο εκτός Χίου και ίσως και εκείνος να έχει λανθασμένη πληροφόρηση.
   Στο θέμα της ΜΤΝ σας διαβεβαιώνουμε ότι σε συνεννόηση με το Διευθυντή κ. Κυριαζή, έχουμε καταρτίσει πρόγραμμα με Τρίτη βάρδια αιμοκάθαρσης για τους επισκέπτες του καλοκαιριού, από 10-7-2008 μέχρι 31-8-2008 και έχει προβλεφθεί η στελέχωση με προσωπικό το οποίο υπ’ όψιν είναι σήμερα ήδη περισσότερο, απ’ ότι ήταν πέρυσι στην καλοκαιρινή περίοδο.
   Στο θέμα των ασθενοφόρων γνωρίζουν όλοι, ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προμήθεια νέων και μικρότερου όγκου οχημάτων καθώς και προσωπικού που ήδη αρχίσαμε να προσλαμβάνουμε.
   Είναι παλαιά τα οχήματα αλλά είναι υπερβολικό επειδή από κάποιο πρόβλημα στεγανότητας του κλιματισμού μπήκε μια σταγόνα, να χαρακτηρίσουμε θερινά. Ίσως βέβαια ο κ. Κουτσοδόντης να μπορεί να σας εξηγήσει γιατί σε 24ώρη βάση χρησιμοποιούνται μόνο 7 οδηγοί και διασώστες, από τους 14 που μόνος του υποστηρίζει ότι απασχολούνται.
   Τελειώνοντας θα παρακαλούσα να ελέγχετε τις πληροφορίες σας για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις.
   Πιστεύω ότι η υπεύθυνη ενημέρωση των συμπολιτών μας είναι μέλημα όλων μας και προπάντων τιμά το δημοσιογραφικό λειτούργημα».