Αρχική Απόψεις Συνεντεύξεις @νθότυπος: Ο Πύργος Ξενάκη και οι ανιστόρητοι, επιμέλεια Θ. Πυλιώτης (28/5/2008)

@νθότυπος: Ο Πύργος Ξενάκη και οι ανιστόρητοι, επιμέλεια Θ. Πυλιώτης (28/5/2008)

48

      @νθότυπος
επιμέλεια Θοδωρής Πυλιώτης  
  
     Ο Πύργος Ξενάκη και οι ανιστόρητοι
    
      «Η θέληση μας», προφανώς της δημοτικής αρχής εκτός και εάν πρόκειται για πληθυντικό μεγαλοπρεπείας, «είναι η κατεδάφιση και αυτού του κτιρίου», του διατηρητέου Ξενάκη, δήλωσε στις 19 Μαΐου εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, μας ενημερώνει ο Βασίλης Αγιαννίδης-  Γραμματέας της Τοπικής επιτροπής της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος & Πολιτισμού & συντηρητής έργων τέχνης.
   Ο Βασίλης Αγιαννίδης, από τους λίγους που φωνάζουν για τις παρανομίες που γίνονται εις βάρος πολιτιστικών μνημείων με την ανοχή δυστυχώς πολιτικών προσώπων που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη δυσλειτουργία της αρχαιολογίας, μας επισημαίνει:
     «Το κατά πόσο αποτελεί ιστορική, πολιτιστική και αρχιτεκτονική κληρονομιά της Χίου το συγκεκριμένο κτίσμα (το οποίο κατάντησε ερείπιο με το που πέρασε στην ιδιοκτησία του ο δήμος Χίου) το αποφάσισε το Υπουργείο Πολιτισμού του οποίου οι αρχαιολόγοι γνωρίζουν κάτι παραπάνω από εμάς τους υπόλοιπους.
        Τέλος, αφού θέληση της δημοτικής αρχής είναι να κατεδαφίσει το σπίτι γιατί κατατέθηκαν σχέδια του δρόμου σύμφωνα με τα οποία παρακάμπτεται η οικία Ξενάκη και δεν υπάρχει λόγος να γκρεμιστεί και γιατί έγιναν οι εργασίες αντιστήριξης;»
     Σε αυτό το τελευταίο οφείλουν να απαντήσουν και επίδοξοι αρθογράφοι που ακολουθώντας τη λογική «πες- πες κάτι θα μείνει» θέλουν να μας πείσουν ότι ο Πύργος Ξενάκη είναι αυτός που εμποδίζει τη διέλευση του περιφερειακού δρόμου!
     Αμ τι άλλο οι διευθύνσεις των εφημερίδων πρέπει πλέον να γνωρίζουν  ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα.
     Δυστυχώς όμ,ως όπως λέει ο κ. Αγιαννίδης «…κατά την κατεδάφιση των γειτονικών κτισμάτων το Σάββατο (17/5) προκλήθηκαν ζημιές και σε ένα από τα σταυροθόλια του μάλλον βυζαντινού ισογείου».
     Σιγά- σιγά θα καταφέρουν δηλαδή να το ρίξουν… οι ανιστόρητοι.
  
    
     
       
    
    
    
    
           ΤΙΤΛΟΙ (27/5/2008)
          ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ: Ούτε για οικιακή χρήση
          ΑΛΗΘΕΙΑ: Νερό για… φύκια
          ΠΟΛΙΤΗΣ: Στο νοσοκομείο από… χαβαλέ!
          ΠΡΟΟΔΟΣ: Επιτέλους: Αιγαίο… Πετρελαίου!   
         
 
           Εκ των Έσω
     Ο π. Γεώργιος Κωνσταντίνου για το αρσενικό στο νερό
    
     «Όπως έρχονται για την ψήφο πόρτα- πόρτα, το ίδιο θα μπορούσαν να κάνουν και τώρα για να μας ενημερώσουν για την ποιότητα των νερών»
     (ΑΛΗΘΕΙΑ)
    
     «Μπάρμαν χρειαζόμαστε για να φτιάχνει κοκτέιλ νερού, αντλώντας από τις διάφορες γεωτρήσεις της Χίου. Όταν αυτό το νερό φτάνει στις βρύσες μας, από όπου πλένουμε τα δόντια μας, τα φρούτα και τα λαχανικά που τρώμε, αυτό δεν πάει στον οργανισμό;»
     (ΔΗΝΜΟΚΡΑΤΙΚΗ
    
     «Ο μόνος ιερέας που έκρινε σκόπιμο πριν λίγες μέρες να πάρει μέρος στην πορεία των μαθητών του ΕΠΑΛ για τα τροχαία.
     Ο μόνος από την Καλλιμασιά, που ζητούσε χθες επείγουσα παρέμβαση του εισαγγελέα για το αρσενικό στο νερό του χωριού του».
     (ΠΟΛΙΤΗΣ)

Διαφήμιση