Αρχική Νέα Τοπικά Αποδρομολόγηση Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΗΝΕΛΟΠΗ”

Αποδρομολόγηση Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΗΝΕΛΟΠΗ”

9

 Θέμα:
Αποδρομολόγηση Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΗΝΕΛΟΠΗ»
Συν:
Απόφαση ΥΕΝΑΝΠ (ΑΠ: ΔΜ/Φ.231.41/4392)


Με απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Βουλγαράκη εγκρίθηκε η αποδρομολόγηση του Ε/Γ-Ο/Γ ‘ΠΗΝΕΛΟΠΗ’ από τις δρομολογιακές γραμμές Καβάλα – Λήμνο – Μυτιλήνη – Λήμνο- Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη – Λήμνο – Μυτιλήνη – Χίο, έως 31/10/2008, όπως αποδεικνύεται από το έγγραφο που επισυνάπτεται. Υπενθυμίζουμε ότι το Ε/Γ-Ο/Γ ‘ΠΗΝΕΛΟΠΗ’ είχε υποχρέωση εκτέλεσης δρομολογίων στις συγκεκριμένες γραμμές έως τις 31/10/2008, βάσει της σύμβασης που είχε υπογράψει με το ΥΕΝΑΝΠ, ενώ είχε ήδη ζητήσει αποδρομολόγηση, που είχε εγκριθεί έως τις 30/5/2008.


Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που επιδοτούνται για την υλοποίηση δρομολογίων που συνδέουν τα νησιά μας με το Βόρεια Ελλάδα δεν τηρούν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους, με την ανοχή του ΥΕΝΑΝΠ. Για μία ακόμη φορά, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου μένουν χωρίς επαρκή ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου, ενώ η Πολιτεία δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη, ούτε τηρεί καμία δέσμευση για βελτίωση της κατάστασης.


Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Η Ν.Α. Χίου είναι αποφασισμένη να πιέσει προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου η Χίος να μην βιώσει και αυτό το καλοκαίρι ακτοπλοϊκό αποκλεισμό.


Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Α. Χίου