Αρχική Νέα Τοπικά Μητροπολίτης Χίου: έδωσα το οικόπεδο με όλη μου την καρδιά

Μητροπολίτης Χίου: έδωσα το οικόπεδο με όλη μου την καρδιά

16

    
   «Εγώ ξεκινώ κάθε τέτοια απόφαση με την έννοια ότι αυτά που δίδω, δεν τα δίδω εκτός Χίου. Τα δίδω μέσα στη Χίο για τους Χιώτες, είναι χιώτικα και τα δίδω για τους Χιώτες. Και εγώ είμαι εντεταγμένος σαν επίσκοπος, ένας διαχειριστής όλων αυτών των πραγμάτων», μας δήλωσε ο Μητροπολίτης Χϊου κ. Διονύσιος σχετικά με το θέμα της προσφοράς οικοπέδου προς το Δήμο για να γίνει Λύκειο στα βόρεια της πόλης.
   Δίνοντας δε και το κλίμα που έγινε η όλη συζήτηση σημείωσε:
   «Και πρόσφατα με την επίσκεψη που μου έκαναν εκπρόσωποι του Δήμου Χίου, μεταξύ των οποίων και ο αντιδήμαρχος Σιδερής Αμέντας που μου έθεσε το θέμα.
   Αλλά επειδή μου αρέσει και η ταχύτητα, ότι είναι να το κάνουμε να το κάνουμε γρήγορα, πήρα κανα- δυο τηλέφωνα σε πρόσωπα που μου περιβάλουν στην επιτροπή στην ενοριακή αντιπροσωπεία και έτσι έστειλα τους εκπροσώπους του Δήμου να πάνε να δουν το μέρος για να δουν αν τους κάνει.
   Είναι αρκετά μεγάλο οικόπεδο και μπορεί να γίνει ένα υπέροχο σχολείο, όπως το προσδιόρισα και εγώ με τη σκέψη μου στα βόρεια της πόλεως .
      Το εχάρησαν οι γονείς των παιδιών, με πήραν τηλέφωνο και με ευχαριστούσαν που δεν θα χρειάζεται να  στέλνουν τα παιδιά τους πολύ μακριά,.
   Με αυτή την έννοια το έδωσα με όλη μου την καρδιά!», τόνισε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη του θέματος ο Σεβασμιότατος και τώρα οι ευθύνες μπαίνουν στους τοπικούς φορείς να το εντάξουν σε κάποιο χρηματοδοτικό πρωτόκολλο.
   Πληροφορίες μας αναφέρουν πάντως ότι δεν είναι διατεθειμένοι στην επιτροπή να αποδεχθούν τυχόν πρόταση για κατασκευή λυκείου μέσω ΣΔΙΤ (σύμπραξης δηλαδή ιδιωτικού και δημόσιου τομέα).
  

δήλωση στο Θοδωρή Πυλιώτη, αναδημοσίευση ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ 10/6/2008