Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ν.Ε. του ΚΚΕ- Ν.Σ. Χίου της ΚΝΕ: «Οχι» σε όλα τα ναρκωτικά

Ν.Ε. του ΚΚΕ- Ν.Σ. Χίου της ΚΝΕ: «Οχι» σε όλα τα ναρκωτικά

36

 Ανακοίνωση
του Ν.Ε. του ΚΚΕ- Ν.Σ. Χίου της ΚΝΕ
             «Οχι» σε όλα τα ναρκωτικά και τη ναρκω-κουλτούρα

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά των ναρκωτικών καλούμε την εργατική οικογένεια, τους νέους και τις νέες να διεκδικήσουν : <<Ζωή με δικαιώματα, κόντρα στις επιλογές τις πλουτοκρατίας>>
 «Ζωή με δόσεις, ναρκω-κουλτούρα, διαφήμιση ουσιών, χρήση, εξάρτηση. Δε χρειάζεται να περιγράψουμε μια κατάσταση που ήδη ξέρεις. Χρειάζεται όμως …να αναρωτηθούμε:
Ποιος κερδίζει από τη διάδοση των ναρκωτικών; Είναι άραγε τυχαίο ότι:
* Η φαρμακοβιομηχανία Bayer έφτιαξε την ηρωίνη, η Hoecht τη μεθαδόνη;
* Θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν την πρόληψη, την απεξάρτηση και την επανένταξη;
* Το εμπόριο ναρκωτικών είναι το δεύτερο πιο επικερδές μετά το εμπόριο όπλων;                                                                                                             
Ποιος κερδίζει όταν οι νέοι παραιτούνται από τη ζωή;
Κερδίζουν όσοι θέλουν να γιγαντώνουν ανενόχλητοι τα κέρδη τους.
Κερδίζουν όσοι θέλουν να φτιάχνουν τη δική μας ζωή με βάση τα δικά τους συμφέροντα! Γιατί έχουν συμφέρον να ζούμε δίχως δικαιώματα, να μην έχουμε τη δύναμη να τα διεκδικήσουμε, να μην αναγνωρίζουμε τις αιτίες των προβλημάτων μας, να μην καταδικάζουμε τους ενόχους.
Ενοχη πολιτική!
Ενοχη είναι η πολιτική τους. Που μας θέλει να ζούμε με υποκατάσταση. Αντί για μόρφωση …κατάρτιση. Αντί για δουλειά με δικαιώματα …ημιαπασχόληση. Αντί για πολιτισμό …υποκουλτούρα. Αντί για αθλητισμό …κερκίδα. Αντί για ζωή με δικαιώματα …ζωή με δόσεις!
Το πρόβλημα των ναρκωτικών δε θα λυθεί:
* Με το διαχωρισμό των ουσιών σε σκληρά και μαλακά. Δεν υπάρχουν μαλακές και σκληρές αιτίες που οδηγούν ένα νέο στη χρήση.
* Με τη νομιμοποίηση του χασίς. Νομιμοποίηση του χασίς σημαίνει νομιμοποίηση και αθώωση όλων των ναρκωτικών στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας.
* Αν το κράτος γίνει έμπορος των ουσιών. Αλλωστε, δίπλα στο εμπόριο, πάντα ανθεί και το παραεμπόριο. Δεν μπαίνουμε στη λογική να επιλέξουμε ποιος θα κερδίζει από τη δυστυχία και το θάνατό μας.
Κερδίζουν όλοι όσοι θέλουν να ζούμε στριμωγμένοι στα μέτρα τους. Γι’ αυτό παίρνουν μέτρα.
Συντηρούν το πρόβλημα:
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να καταργήσουν τις δομές πρόληψης, να ιδιωτικοποιήσουν τις υπηρεσίες απεξάρτησης. Ονομάζουν τα ναρκωτικά “χρόνια και υποτροπιάζουσα αρρώστια”, που δεν μπορεί να θεραπευτεί. Καταστέλλουν το χρήστη και όχι την ουσία.
Ο ΣΥΝ ηγείται εκστρατείας για τη διάδοση της ναρκω-κουλτούρας. Διαφημίζει με κάθε τρόπο τις ουσίες. Υποστηρίζει το διαχωρισμό σκληρών και μαλακών. Θέλει να φέρει για συζήτηση στη Βουλή πρόταση αποποινικοποίησης του χασίς.
Από κοντά και ο ΛΑ.Ο.Σ. προτείνει να “θεωρούνται οι χρήστες ασθενείς”. Δε λέει κουβέντα για τις κοινωνικές αιτίες του φαινομένου.
Συντηρούν τη ναρκω-λαγνεία και το φόβο, συντηρούν το πρόβλημα, γιατί θέλουν να εξασφαλίσουν τη διαιώνιση του συστήματος. Μην τους χαρίζεσαι. Η ζωή σε περιμένει. Στρίμωξε αυτούς που σε στριμώχνουν.
ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ:
* Δημόσιες και δωρεάν δομές πρόληψης, απεξάρτησης και επανένταξης που να καλύπτουν τις ανάγκες της χώρας.
* Δημόσια δωρεάν Παιδεία, δουλειά με δικαιώματα, πρόσβαση στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, ζωή σε ανθρώπινο περιβάλλον, δημιουργικό ελεύθερο χρόνο. Πάλεψε για τη ζωή που σου αξίζει!
ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ:
Την πολιτική που σε στήνει στον τοίχο. Ενίσχυσε το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που στην 90χρονη πορεία του παλεύει σταθερά και αταλάντευτα για τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, έχει ολοκληρωμένη πρόταση για τη ζωή του νέου ανθρώπου.
Ελα μαζί μας, με την ΚΝΕ, τη μόνη πολιτική οργάνωση νεολαίας που στρέφεται ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, που από την πρώτη στιγμή ύπαρξης και δράσης της άνοιξε πόλεμο με τη ναρκω-κουλτούρα.
Ελα μαζί μας στην πάλη για το σοσιαλισμό».
Στα πλαίσια αυτά θα πραγματοποιήσουν Εκδήλωση
την  Παρασκευή 27 Ιουνίου 08 και ώρα 8μ.μ. στο κέντρο της Απλωταριάς  με το εξής πρόγραμμα: 
Α. Προβολή DVD 
Β. Έκθεση σκίτσων
Γ. Ομιλία του μέλους του Ν.Σ. της ΚΝΕ Γιώργου Γενετζάκη
Δ. Μουσική Συναυλία από μαθητικά σχήματα 

Διαφήμιση