Αποφασισμένοι να προσβάλλουν τις αποφάσεις ανάθεσης έργων σε Πανεπιστήμια, όπως και αυτά που έχουν το πρόσχημα του κατεπείγοντος λόγω δημόσιας υγείας είναι οι μηχανικοί του βορείου Αιγαίου σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας- Τμήμα βορειοανατολικού Αιγαίου.
Το θέμα της ανάθεσης μελέτης από πλευράς Νομαρχίας Χίου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, οδήγησε αντιπροσωπεία του ΤΕΕ- Τμήμα ΒΑ Αιγαίου να θέσουν το θέμα στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Σε συνάντηση που είχαν ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Παναγιώτης Πιττός και το μέλος Δημήτρης Μάντζαρης με το ΓΓ Γιάννη Λέκκα, έγινε ενημέρωση «για τις αναθέσεις μελετών σε πανεπιστημιακούς όλων των βαθμίδων με αδιαφανείς διαδικασίες, με άνισο ανταγωνισμό δασκάλων Πανεπιστημιακών που χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό του Ελληνικού Κράτους, ανταγωνιζόμενοι τους αποφοίτους που οι ίδιοι εκπαιδεύουν…».
Όπως σημειώνεται στο δελτίο τύπου, εκφράσθηκε επίσης η διαφωνία ότι έχουν τη μοναδικότητα και ικανότητα να εκπονούν τεχνικές μελέτες και ζητήθηκε από τον περιφερειάρχη να μη συνεχισθεί η τακτική έγκρισης απ’ ευθείας ανάθεσης τέτοιων μελετών.
Παράλληλα οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ εξέφρασαν την «αντίθεση τους στην κατασκευή έργων με κλειστές διαδικασίες με πρόσχημα το κατεπείγον «ότι κινδυνεύει η υγεία των πολιτών και της μη απορρόφησης της χρηματοδότησης».







