Αρχική Νέα Τοπικά Ελεγκτές Ε.Ε. για το ΚΕΚ ΟΜΗΡΟΣ

Ελεγκτές Ε.Ε. για το ΚΕΚ ΟΜΗΡΟΣ

47

  Οι πληροφορίες μας έλεγαν ότι ο Ηλίας Πιτταούλης κατάφερε και έβγαλε από το οικονομικό αδιέξοδο το ΚΕΚ Όμηρος, κάτι που το μεταφέραμε στο σύντομο βιογραφικό του τελευταίου προς την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, με αφορμή το θέμα της SIEMENS.
     Είχαμε όμως τηλέφωνο από το Δήμαρχο Χίου, και όχι μόνο, που μας ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε τελικά.
     Υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες μεταξύ Δήμου Χίου και ΚΕΚ, που αφορούν την περίοδο κατά την οποία ήταν υπεύθυνος στο ΚΕΚ ο κ. Πιτταούλης, και μάλιστα αύριο (σ.σ. την Τετάρτη) πρόκειται να έρθει στη Χίο κλιμάκιο της Ε.Ε. για να ελέγξει το γιατί δεν αποδίδει ο Δήμος τα κονδύλια από 4 προγράμματα συνολικού ύψους 170.000 ΕΥΡΩ.
     Όπως μας είπε ο κ. Βρουλής εκκρεμεί από πλευράς ΚΕΚ η επιστροφή εγγυητικής επιστολής ύψους 140.000 ΕΥΡΩ που είχε υπογράψει ο Δήμος Χίου επί Δημαρχίας Μεννή για να μπορέσει να πάρει πρόγραμμα το ΚΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.
     Η επιστροφή των χρημάτων δεν έγινε και τώρα που ο Δήμος Χίου έχει στα χέρια του χρήματα για δικά του προγράμματα θέλει να κρατήσει αυτά της εγγυητικής επιστολής. Από τη διοίκηση του ΚΕΚ ζήτησαν μεσολάβηση Βρυξελλών και τώρα αναμένεται το κλιμάκιο.
     Μύλος…


     Θ.ΠΥΛ.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 24/6/2008 (dimokratiki.org)