Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Ιάκωβος Μπριλής: Συγχαρητήριο με αφορμή τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων

Ιάκωβος Μπριλής: Συγχαρητήριο με αφορμή τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων

19


 

 Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση εκ μέρους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου και φυσικά εκ μέρους όλων των καθηγητών , συγχαίρουμε δημοσίως, τις μαθήτριες και τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου όλου του Νομού Χίου για  τα θετικά, κατά την συντριπτική πλειοψηφία τους,  αποτελέσματα των Γενικών Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Σήμερα ήρθε και για το 2008, η ώρα της ψυχικής λύτρωσης και η ώρα της απόδοσης  της  προσωπικής ανταμοιβής για καθένα μαθητή ή μαθήτρια χωριστά,  στο σκληρό έργο της προετοιμασίας  , στον υπερβολικό κόπο και την αγωνία που υποβλήθηκε. 
Ήρθε η ώρα της  προσωπικής ανταμοιβής για τον κάθε γονέα που συμπαραστάθηκε με κάθε μέσο που είχε στη διάθεσή του,  το παιδί του, δαπανώντας χρήματα και  στηρίζοντας ψυχολογικά την προσπάθεια επιτυχίας του.
Ήρθε η ώρα της  προσωπικής ανταμοιβής για τον κάθε εκπαιδευτικό και των δύο βαθμίδων Εκπαίδευσης γιατί νοιώθει πως έβαλε κι αυτός την σφραγίδα του στο νου και την ψυχή του κάθε παιδιού με το δικό του τρόπο σε κάποια φάση της ζωής του.
Βεβαίως αυτή την στιγμή της χαράς για τους περισσότερους , οφείλουμε να σκύψουμε στοργικά το κεφάλι ,να συμπαρασταθούμε και να ενθαρρύνουμε   όσους απέτυχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις.  Σ΄ αυτούς να πούμε πολύ απλά ότι η ζωή στα 18 χρόνια αρχίζει και τραβάει μπροστά, με νέες προσπάθειες για νέους νικηφόρους αγώνες και με το δείκτη της πυξίδας του νου  να δείχνει επίμονα  στο ρητό «ταγαθά  κόποις κτώνται».
Και πάλι συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά , καλή συνέχεια, καλή σταδιοδρομία.


                                                                      Χίος 24/6/08
                                                              Ιάκωβος Γ. Μπριλής
                                                         Πρόεδρος της ΕΛΜΕ ΧΙΟΥ.