Αρχική Νέα Τοπικά Απολογισμός δράσης για το ΟΜΗΡΕΙΟ- ικανοποίηση Δ. Μάντικα

Απολογισμός δράσης για το ΟΜΗΡΕΙΟ- ικανοποίηση Δ. Μάντικα

60

 

 

Περισσότερο από 350 φορές σε διάστημα 240 εργάσιμων ημερών χρησιμοποιήθηκαν οι χώροι του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου κατά το 2007.
     Στην παρουσίαση του απολογισμού των δραστηριοτήτων του Δήμου, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και πρόεδρος του Ομηρείου, Δημήτρης Μάντικας έδωσε στη δημοσιότητα τον απολογισμό των δραστηριοτήτων, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το έργο που έχει παραχθεί.
     Επικριτικός ήταν αντίθετα ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας που συμμετέχει και στο Δ.Σ. του Ομηρείου Γιώργος Παπαδόπουλος που τόνισε ότι το έργο που έγινε κατά το 2007 ήταν κατά πολύ υποδεέστερο των θητειών ως Προέδρου του Αντώνη Λάρδα.
    
     5+1 τα συνέδρια
     Σύμφωνα με τα νούμερα, στους χώρους του ΟΜΗΡΕΙΟΥ πολλές φορές πραγματοποιούνταν και 2 εκδηλώσεις.
     Αυτό που πάντως αξίζει να τονιστεί είναι ότι στο συνοδευτικό κείμενο η σημερινή διοίκηση του ΟΜΗΡΕΙΟΥ δεν κάνει καμιά ειδική αναφορά στα συνέδρια που πραγματοποιούνται στο μοναδικό Κέντρο που μπορεί να αναλάβει μια τέτοια διοργάνωση στο νομό.
     Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα κατά το 2007, έλαβαν χώρα στο ΟΜΗΡΕΙΟ 5 συνέδρια, συν την Ομηρική Ακαδημία που επίσης φιλοξενεί συνέδρους αλλά και φοιτητές εκτός Χίου.
     Ιδιαίτερη αναφορά δίνεται στα πολιτιστικά εργαστήρια του Πνευματικού Κέντρου, όπου κατά την περίοδο 2007-2008 έχουν εγγραφεί σε όλα τα εργαστήρια 550 σπουδαστές, όλων των ηλικιών σε τμήματα παιδικά, εφήβων και ενηλίκων.
     «Συνοπτικά θα μπορούσαμε να πούμε πως το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου βρίσκεται σε εξαιρετικά ανοδική πορεία., η δραστηριότητα του καλύπτει, κατά γενική ομολογία τις ανάγκες της πολιτιστικής δραστηριότητας και ταυτόχρονα έχει μεταβληθεί σε σημείο πολιτιστικής αναφοράς και παραδείγματος για όλη την Ελλάδα. Αυτό αποδεικνύεται εκτός των άλλων από τις εκατοντάδες αιτήσεων καλλιτεχνών φορέων της Ελλάδας και του εξωτερικού, από τις πάρα πολλές συγχαρητήριες επιστολές και τα τηλεφωνήματα που απευθύνονται στο Κέντρο», σημειώνει στο σχετικό έγγραφο ο Δημήτρης Μάντικας.
     Τον προηγούμενο χρόνο έγιναν και παρεμβάσεις στην υλικοτεχνική υποδομή του κτηρίου, όπως αντικατάσταση και νέος εξοπλισμός ήχου και οπτικοακουστικών μέσων και κουρτινών στην αίθουσα συνεδρίων, επισκευή του συστήματος θέρμανσης και αντικατάστασης θερμαντικών σωμάτων, επισκευής σκηνής της αίθουσας θεάτρου κλπ.
     Ο προϋπολογισμός του ΟΜΗΡΕΊΟΥ για το 2007 ανήλθε στα περίπου 785.000 ΕΥΡΩ, ο υψηλότερος από την ίδρυσή του και καλύφθηκε σχεδόν στο σύνολό του από το Δήμο Χίου, γεγονός που δείχνει και την ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής σε θέματα πολιτισμού, καταλήγει το δελτίο τύπου του ΟΜΗΡΕΙΟΥ.
    

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΌπως έχουν θα λειτουργήσουν “Γλυκό μου Μανταρίνι”, “Νερομπογιές & Νότες”
Επόμενο άρθροΕγκαίνια Έκθεσης Ελληνοτουρκικής Φιλίας στο ΟΜΗΡΕΙΟ