Αρχική Πολιτισμός Θεοδωράκεια στο Καστρομηνά

Θεοδωράκεια στο Καστρομηνά

25

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης από το ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ και τη Δ.Α.Ε.Χ., του 1ου Μεσογειακού Φεστιβάλ « Τέχνη στην γη της μαστίχας- Θεοδωράκεια», θα φθάσουν  στην Χίο το πρωί του Σαββάτου 2 Αυγούστου, επίσημοι προσκεκλημένοι από την γείτονα Τουρκία, ο Νομάρχης Τσεσμές κ. NAZMI GUNLU, ΟΙ Δήμαρχοι Τσεσμέ FAIK TUTUNCUOGLU, Αλατσάτων MUHITTIN DALGIG και Μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων τους, καθώς και εκπρόσωποι προσκεκλημένοι του Ελληνικού Προξενείου Σμύρνης, οι οποίο θα παραμείνουν στη Χίο έως και την Κυριακή 3 Αυγούστου  το απόγευμα, που θα αναχωρήσουν για τον Τσεσμέ.
 Το Σάββατο 2 Αυγούστου 2008, θα παρακολουθήσουν φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα των μικτών ομάδων Χίου –Τσεσμέ, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΘΛΗΣΗΣ Δ. ΧΙΟΥ, στις 7.00μ.μ, στο Φαφάλειο Στάδιο Χίου, με νέους αθλητές από Τσεσμέ και Χίο και στην συνέχεια στις 9.00 μ.μ. του Σαββάτου θα παρευρεθούν στην μουσική συναυλία των ΕΥΑΝΘΙΑΣ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΛΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ-ΕΛΛΗΣ ΠΑΣΠΑΛΑ και της εξαίρετης Τουρκάλας καλλιτέχνιδας DILEK KOTS, (γνωστής από την μουσική της στην ταινία «Πολίτικη Κουζίνα») στο χώρο του θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης», περιοχή Καστρομηνά, αφιερωμένης στις εκδηλώσεις Θεοδωράκεια 2008.
 Τις εκδηλώσεις προς τιμή του μεγάλου μουσουργού μας Μίκη Θεοδωράκη, γνωστά πλέον «Θεοδωράκεια» οργανώνει συνεχώς ο Δήμος Χίου τα τελευταί αχρόνια τιμώντας και τον μουσικοσυνθέτη, αλλά και τις αξίες που ανέδειξε μέσα από το έργο του, αποδεικνύοντας ότι η μουσική και ο πολιτισμός χτίζουν γέφυρες ανάμεσα σε ακτές και σε λαούς.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 31/8/2008 (dimokratiki.org)