Αρχική Νέα Τοπικά Εγκαίνια 4ης Γιορτής Αγροτουρισμού Ν.Α. Χίου: Πολιτισμός, γεύση, τέχνη από 1 έως...

Εγκαίνια 4ης Γιορτής Αγροτουρισμού Ν.Α. Χίου: Πολιτισμός, γεύση, τέχνη από 1 έως 6 Αυγούστου στο Δημοτικό Κήπο Χίου

21

 Στο ρυθμό της 4ης Γιορτής Αγροτουρισμού, η οποία ήδη βρίσκεται ήδη στην τέταρτη ημέρα, κινείται πλέον το κέντρο της πόλης. Μεγάλη προσέλευση κόσμου σημειώνει η έκθεση με περισσότερα από 60 περίπτερα να πλημμυρίζουν γεύσεις, άρωμα και χρώμα το Δημοτικό Κήπο Χίου, ενώ οι παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις και το παιδικό εργαστήριο δίνουν έναν εορταστικό τόνο στις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.
      Την Παρασκευή 1η Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης από το Νομάρχη Χίου Πολύδωρο Λαμπρινούδη, παρουσία της βουλευτή Χίου κ. Τσουρή, του Προέδρου του Νομ. Συμβουλίου κ. Καμπούρη, των Αντινομαρχών κκ Φλάμου και Φαρατζή, νομαρχιακών συμβούλων, δημάρχων του νομού, πολλών εκπροσώπων φορέων του νομού μας και πλήθους κόσμου. Την Έκθεση τίμησε με την παρουσία της και η Πρόεδρος της Αγροτουριστικής Α.Ε. κ. Παπασταύρου, η οποία στο σύντομο χαιρετισμό της εξέφρασε τη συγκίνηση και την ικανοποίησή της που η Γιορτή Αγροτουρισμού μετρά ήδη τέσσερα χρόνια ζωής, ενώ τόνισε ότι πρωτοβουλίες όπως αυτή ενισχύουν σημαντικά τις μικρές επιχειρήσεις. Παράλληλα, η κ. Παπασταύρου συνεχάρη το Νομάρχη Χίου για την πρωτοβουλία και τη στήριξη της Γιορτής Αγροτουρισμού.
      Μία σημαντική επιτυχία της 4ης Γιορτής Αγροτουρισμού είναι η αυξημένη συμμετοχή με περίπτερα Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και Δήμων από όλη την Ελλάδα, εκπρόσωποι των οποίων επίσης παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις των εγκαινίων. Συγκεκριμένα, στην έκθεση συμμετέχουν η Ν.Α. Γρεβενών, η Ν.Α. Εύβοιας, η Ν.Α. Ιωαννίνων, η Ν.Α. Καστοριάς, η Ν.Α. Κοζάνης, η Ν.Α. Λέσβου, η Ν.Α. Φλώρινας και ο Δήμος Κομοτηνής, καθώς επίσης και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού.
      Στο χαιρετισμό του ο Νομάρχης Χίου καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και ευχήθηκε καλή επιτυχία, ενώ τόνισε ότι «η Γιορτή Αγροτουρισμού αποτελεί πια για τη Χίο έναν καταξιωμένο θεσμό, ένα σημαντικό από κάθε άποψη –πολιτιστική, επιχειρηματική, κοινωνική- γεγονός του καλοκαιριού, που προβάλλει το νησί μας , τις ομορφιές και τα προϊόντα του».
      Στο χαιρετισμό που απέστειλε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος τόνισε τα εξής: «Η ανάληψη τέτοιων πρωτοβουλιών δείχνει ότι η χώρα μας δεν διαθέτει μόνο ήλιο και θάλασσα, αλλά και πολλές αγροτικές περιοχές μέσα από τις οποίες ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει τις αγροτικές ασχολίες, τα τοπικά προϊόντα, την παραδοσιακή κουζίνα και την καθημερινή ζωή των κατοίκων, τα πολιτισμικά στοιχεία και τα χαρακτηριστικά των περιοχών αυτών, την αυθεντική Ελλάδα». Χαιρετισμό επίσης απέστειλε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης.
      Η 4η Γιορτή Αγροτουρισμού συνεχίζεται σήμερα με αφιέρωμα στο Δήμο Καμποχώρων. Επίσης, σήμερα πραγματοποιείται Συνάντηση με θέμα τον Αγροτουρισμό στον Ξενώνα Περιβόλι – Citrus Άρωμα μνήμης και Συναυλία της Αναστασίας Έδεν στο χώρο του Δημοτικού Κήπου. Την Τρίτη 5/8 η βραδιά είναι αφιερωμένη στο Δήμο Αγίου Μηνά ενώ δίνει συναυλία ο Βαγγέλης Γερμανός. Τέλος, την Τετάρτη 6/8 η Γιορτή Αγροτουρισμού κλείνει τις πύλες της με βραδιά αφιερωμένη στο Δήμο Χίου, που ανάμεσα σε άλλα, θα περιλαμβάνει και χορευτική εκδήλωση με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.
      


 
Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Α. Χίου