Αρχική Νέα Τοπικά Να παραμείνει ο έλεγχος της περιουσίας του Σκυλίτσειου στο Νοσοκομείο

Να παραμείνει ο έλεγχος της περιουσίας του Σκυλίτσειου στο Νοσοκομείο

5

 Να παραμείνει ο έλεγχος και η διαχείριση της σεβαστής περιουσίας του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου στη Χίο. Αυτό είναι ανάγκη να ζητήσουν με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο όλοι οι της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα πολιτικά πρόσωπα του νομού από την ώρα που η Διαπιστευτική πράξη του υπουργού Υγείας αλλάζει άρδην τα πράγματα.
     Μπορεί από το 2001 να πέρασε στο ΠΕΣΥΠ η υψηλή κυριότητα της περιουσίας, όμως διαχείριση και επικαρπία παρέμεναν στον έλεγχο του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου που έπρεπε βέβαια να είχε εξασφαλίσει και τη σύμφωνη γνώμη της Ανωτέρας Ενοριακής Επιτροπής.
     Το καθεστώς αυτό παρέμεινε ακόμα και όταν -πριν από 3 περίπου χρόνια- υπήρξε σύμπτυξη των περιφερειών Υγείας και το Βόρειο Αιγαίο εντάχθηκε στη λεγόμενη ΔΥΠΕ Πειραιώς- Νήσων.
     Όμως με την τελευταία κίνηση του υπουργού Υγείας ο έλεγχος της περιουσίας περνά στην ουσία στη ΔΥΠΕ. Στις επαφές που είχε ο Διοικητής Γιάννης Ξενάκης με τον πρόεδρο της ΔΥΠΕ είχε τη διαβεβαίωση ότι από λάθος δεν μπήκε η σχετική παράγραφος που εξασφάλιζε το Σκυλίτσειο και ότι αυτό θα διορθωθεί.
     Παραμένει όμως το πρόβλημα όσο εγγράφως δεν δίνεται η λύση, ενώ είναι ανάγκη η τοπική κοινωνία να σκεφτεί το αύριο της περιουσίας του Νοσοκομείου εξετάζοντας και το ρόλο της Ανωτάτης Ενοριακής Επιτροπής στην οποία προΐσταται ο εκάστοτε Μητροπολίτης αλλά που τα μέλη του εκλέγονται από τα συμβούλια των επιτροπών των Ιερών Ναών!.