Αρχική Νέα Τοπικά Συνάντηση Προέδρου Επιμελητηρίου Χίου με Νομάρχη Θεσσαλονίκης

Συνάντηση Προέδρου Επιμελητηρίου Χίου με Νομάρχη Θεσσαλονίκης

17

 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΙΟΥ
ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


      Τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χίου Αντώνη Ζαννίκο δέχθηκε το πρωί της Παρασκευής, 5/9, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, στο γραφείο του.
      Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της συζήτησης βρέθηκε το θέμα της προβληματικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
«Πρέπει να πάψει επιτέλους η Θεσσαλονίκη να είναι αποκλεισμένη από στεριά, αέρα και θάλασσα», υπογράμμισε ο Νομάρχης, ο οποίος αναφέρθηκε στις πρόσφατες πρωτοβουλίες του για την ανάδειξη του σοβαρού ζητήματος του ακτοπλοϊκού αποκλεισμού του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και την αναβάθμιση των συγκοινωνιακών συνδέσεων της ηπειρωτικής Ελλάδας με τους νησιωτικούς προορισμούς της χώρας, με στόχο την τόνωση της τουριστικής κίνησης και την αύξηση Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.
      «Δυστυχώς προσπαθούμε να βρούμε λύση στο τεράστιο πρόβλημα της ακτοπλοΐας στο Βόρειο Αιγαίου από το Νομάρχη Θεσσαλονίκης. Ξεπεράσαμε όλες τις καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες, που δεν μας έδωσαν σημασία, και απευθυνθήκαμε στο Νομάρχη Θεσσαλονίκης και στη φωνή που διαθέτει, με την πίστη ότι θα δώσει λύση στο πρόβλημα, ταρακουνώντας όλες τις εν υπνώσει υπηρεσίες», δήλωσε ο κ. Ζαννίκος, ο οποίος κατέθεσε πρόταση στο Νομάρχη για τη δημιουργία ναυτιλιακής εταιρείας μεταξύ φορέων της Θεσσαλονίκης, του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, από τη Σαμοθράκη μέχρι την Κρήτη. Ο κ. Ζαννίκος ευχαρίστησε το Νομάρχη για το ενδιαφέρον του και τις σημαντικές παρεμβάσεις του προς την κεντρική κυβέρνηση για την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τον συνεχάρη για το θερμό ενδιαφέρον του για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας.

Γραφείο Τύπου Ν.Α. Θεσσαλονίκης