Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΣΥΡΙΖΑ Χίου: ανακοίνωση- σχόλιο για τις καταγγελίες που αφορούν το Δήμο Χίου

ΣΥΡΙΖΑ Χίου: ανακοίνωση- σχόλιο για τις καταγγελίες που αφορούν το Δήμο Χίου

9

 ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣΕπιτροπή ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο
www.syrizachiou.blogspot.com
syrizachiou@gmail.com


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Άφωνη η Χιακή κοινωνία παρακολουθεί τις τελευταίες ημέρες, τα όσα βλέπουν καθημερινά το φώς της δημοσιότητας, σχετικά με τα τεκταινόμενα στην ΔΑΕΧ αλλά και γενικότερα στον Δήμο Χίου.
Οι καταγγελίες που φτάνουν σε μας (αλλά δημοσιεύονται και στον τύπο) αθρόες.


* Εκβιασμοί, παρακολουθήσεις και απειλές απόλυσης προς τους εργαζόμενους.
* Προσπάθειες αλλοίωσης πρακτικών συνεδριάσεων, του διοικητικού συμβουλίου.
* Προσλήψεις υμετέρων και συγγενών με φωτογραφικές προκηρύξεις οι οποίες το μόνο που δεν αναφέρουν είναι το νούμερο παπουτσιού του υπό πρόσληψη «φωτογραφιζόμενου».
* Αδυναμία εκπλήρωσης ακόμη και τυπικών οικονομικών υποχρεώσεων προς εργαζόμενους, ιδιώτες, μαζικούς φορείς κ.τ.λ
* Πλήρης αδιαφάνεια σχετικά με τα έργα και τις ημέρες από το «μεγάλο φαγοπότι» με τον υπερφίαλο τίτλο Μεσογειακό Φεστιβάλ (!!!).


Όσον αφορά αυτό το τελευταίο, είμαστε στην πραγματικά δυσάρεστη θέση να βλέπουμε τις θέσεις που είχαμε προβάλει με ανακοινώσεις μας, με την έναρξη ακόμη του «Φεστιβάλ», να επιβεβαιώνονται.
Το επονομαζόμενο  «φεστιβάλ» δεν προσέφερε τίποτε στον πολιτισμό και την καλλιέργεια των κατοίκων, πέραν από μερικές ώρες ακρόασης γνωστών καλλιτεχνών που ούτως ή άλλως θα βλέπαμε στο νησί μας στα πλαίσια της περιοδείας τους. Αντιθέτως αφαίρεσε  από την τσέπη τους αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα οποία και επρόσθεσε στους τραπεζικούς λογαριασμούς εμπλεκομένων και μη, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην οικονομική λειτουργία της επιχείρησης.


Πέραν τούτων όμως, βλέπουμε να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας μια απόπειρα να μεταφερθεί η σφοδρή κυβερνητική επίθεση προς τους εργαζόμενους, σε τοπικό επίπεδο, από τα ντόπια κυβερνητικά «παπαγαλάκια».
Η επίθεση βέβαια δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους αλλά και τους εξυπηρετούμενους από τα προγράμματα κοινωνικής μέριμνας που οι απειλούμενοι από την δημοτική αρχή με απολύσεις εργαζόμενοι, φροντίζουν και εξυπηρετούν. Η έλλειψη προγραμματισμού και η κατασπατάληση, οδηγούν αυτά τα προγράμματα, με μαθηματική ακρίβεια στην διακοπή.


Καλούμε τον Δήμαρχο Χίου και τους παρατρεχάμενους του:


Να σταματήσουν άμεσα τις απειλές απόλυσης και τους εκβιασμούς προς τους εργαζόμενους.
* Είναι απαράδεκτο (και για τον θεσμό του Αιρετού άρχοντα) να κυκλοφορεί ο Δήμαρχος με λίστα, υπό εκτέλεση ρουσφετιών, και να την επισείει ως απειλή προς τους εργαζόμενους.
* Είναι απαράδεκτο να απειλούνται με απόλυση γυναίκες, λόγω εγκυμοσύνης ή επειδή υποστήριξαν διαφορετική παράταξη στις εκλογές.
* Είναι απαράδεκτο να ηχογραφούνται εν αγνοία τους, εργαζόμενοι, την ώρα που συνομιλούν με τον δήμαρχο.


Καλούμε τον Δήμαρχο και τους παρατρεχάμενους του:


Αντί να σπαταλούν την ενεργητικότητα τους στην εξεύρεση τρόπων διορισμού των συγγενών τους (και μάλιστα με προκλητικότατες μεθόδους), να εφαρμόσουν άμεσα την ΚΥΑ ( Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία προβλέπει την λειτουργία των προγραμμάτων μέχρι τέλους του χρόνου) και ταυτόχρονα να κινηθούν γρήγορα και αποτελεσματικά, για την εξεύρεση πόρων οι οποίοι όχι μόνο θα εξασφαλίζουν την συνέχιση των προγραμμάτων και πέραν του τέλους του 2008, αλλά θα μπορούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητες των προγραμμάτων ούτως ώστε και νέες θέσεις εργασίας να δημιουργηθούν και περισσότεροι συμπολίτες μας να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται και να ανακουφίζονται.


Καλούμε τους πολίτες της Χίου:


Να σταθούν στο πλάι των εργαζομένων και των εξυπηρετούμενων των εν λόγω προγραμμάτων.
Να δώσουν ένα ηχηρό χαστούκι στην προκλητικότητα, την αυθαιρεσία και τον ωχαδερφισμό.
Να βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε μαζί την Νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που πλησιάζει με την απειλούμενη αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στις Δημοτικές επιχειρήσεις.


Καλούμε τους εργαζόμενους:


Να παραμείνουν ενωμένοι και σε επαγρύπνηση. Η προχθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΑΕΧ, έδειξε ότι οι φορείς της τοπικής κοινωνίας είναι με το μέρος τους.
Να μην υποκύψουν σε κανενός είδους εκβιασμό και να κλείσουν τα αφτιά τους σε διασπαστικές φωνές που επιχειρούν να τους συμπαρασύρουν στην κοινωνική απομόνωση.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ!