Αρχική Νέα Τοπικά Πυρήνας ανακύκλωσης τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ, που περιμένουν χρηματοδότηση για να ξανανοίξουν!

Πυρήνας ανακύκλωσης τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ, που περιμένουν χρηματοδότηση για να ξανανοίξουν!

16

 Αν αναλογιστούμε την κατάσταση που επικρατεί στη Χίο, σίγουρα δεν είμαστε από τις περιοχές της χώρας που φέρουν θετικά αποτελέσματα στην ανακύκλωση υλικών και κυρίως χαρτιού.
Εξαίρεση, όσον αφορά τις υποδομές,  για τους πολίτες που μαζεύουν ακόμη και σήμερα χαρτιά μανιωδώς, καθώς και πολλά σχολεία, αποτελούσε το ΚΔΑΠ ΜΕΑ, όπου εκεί οι συλλέκτες πήγαιναν το υλικό, ενώ στη συνέχεια οι μαθητές του σχολείου το επεξεργάζονταν και το έστελναν Αθήνα για να ανακυκλωθεί.

«Τα παιδιά, χώριζαν τα χαρτιά που μας έφερναν σε κατηγορίες. Ξεχώριζαν για παράδειγμα το χρωματιστό από το λευκό χαρτί, τα εξώφυλλα που ήταν πιο σκληρά από τις σελίδες, στη συνέχεια τα έδεναν σε ειδικό μηχάνημα που διαθέτει το ΚΔΑΠ ΜΕΑ και τα στέλναμε Αθήνα», ανέφερε στη «Δ» μια από τις μέχρι πριν λίγο καιρό εργαζόμενες στα ΚΔΑΠ, Μαρκέλλα Αγιασμάτη.
Εκτός λοιπόν από τις γνωστές και σοβαρές συνέπειες που θα είχε το «λουκέτο» στο συγκεκριμένο σχολείο, προστίθεται και άλλη μια στη λίστα: το τέλος της ανακύκλωσης του χαρτιού στο νησί. Ένα θέμα που θα έπρεπε οι υπεύθυνοι να λάβουν σοβαρά υπόψη τους, αν θέλουν από την χιακή κοινωνία να συμμετάσχει με τη δική της δύναμη, σε μια τόσο σημαντική προσπάθεια. Γιατί ευαισθητοποίηση από τον κόσμο υπάρχει. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός που το κλιμάκιο της  Greenpeace που επισκέφτηκε το νησί μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έμεινε εντυπωσιασμένο από την ανταπόκριση του κόσμου.
Στο μεταξύ, σήμερα θα συνεδριάσουν ξανά οι Σύλλογοι για να συζητήσουν το φλέγον θέμα, ώστε να είναι έτοιμοι αν τελικά η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Φάνη-Πάλλη Πετραλιά δεχτεί να τους συναντήσει.
 Για το αδιευκρίνιστο έγγραφο που έστειλε προχτές το Υπουργείο για τα ΚΔΑΠ μίλησε χτες το μεσημέρι ο Νίκος Νύκτας: «Ενώ φαίνεται με έγγραφο από το Υπουργείο ότι δέχεται να γίνουν αιτήσεις από όλους τους γονείς, που αυτό είναι ένα θετικό βήμα, από την άλλη δεν εξασφαλίζονται πιστώσεις για τους εργαζόμενους», ανέφερε μεταξύ άλλων, καταλήγοντας ότι αν τελικά συναντήσουν την Υπουργό, αλλά δεν βρουν λύση, θα προβούν όλοι μαζί σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
 

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 10/9/2008

Διαφήμιση