Αρχική Νέα Τοπικά Ευριπίδης Στυλιανίδης: «μας κάνουν υπερήφανους οι δωρητές»

Ευριπίδης Στυλιανίδης: «μας κάνουν υπερήφανους οι δωρητές»

26

 

Τα εγκαίνια μιας νέας σχολικής πτέρυγας που αποτελεί δωρεά της εφοπλιστικής οικογένειας Νικολάου Φράγκου πραγματοποίησε ο υπουργός Παιδείας στα Καρδάμυλα της Χίου.
   Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής και πρόκειται για ένα σύγχρονο διδακτήριο, με 3 αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων καθώς και βοηθητικούς χώρους, που μάλιστα έγιναν μέσα σε ένα χρόνο με δαπάνες εξολοκλήρου από τον κ. Φράγκο στη μνήμη της αείμνηστης συζύγου του εκπαιδευτικού Στέλλα Φράγκου.
   Νωρίτερα –το μεσημέρι της Κυριακής- ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης παραβρέθηκε σε σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς του νομού στο Μέγαρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου.
   Κατά την άφιξή του τον υποδέχτηκαν διαδηλωτές φοιτητές καθώς και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που τον κατηγόρησαν ότι έρχεται στη Χίο ως προσκεκλημένος των εφοπλιστών και για τα εγκαίνια μιας σχολικής μονάδας που έχει γίνει από δωρεά.
   Απαντώντας στη συνάντηση με τους φορείς και για αυτό το θέμα ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε:
   «Εγώ θέλω να γίνονται σχολεία! Ποιος τα χρηματοδοτεί δεν με ενδιαφέρει. Και αν υπάρχουν ιδιώτες ευπατρίδιδες οι οποίοι μπορούν από το περίσσευμα τους να ανταποδίδουν στην πατρίδα που τους γέννησε, μας κάνουν υπερήφανους και αξίζουν επαίνους. Δείχνει δε ότι η εκπαίδευση έκανε καλά τη δουλειά της. Ότι έβγαλε ανθρώπους με παιδεία που ξέρουν να αγαπούν την πατρίδα και από το περίσσευμα και από το κέρδος της το ανταποδίδουν».
   «Αυτό δεν σημαίνει ότι η πολιτεία αρνείται τις δικές της  ευθύνες» σημείωσε ο κ. υπουργός τονίζοντας ότι για αυτό και πρώτος σταθμός της επίσκεψής του στη Χίο ήταν το σχολικό συγκρότημα Δήμου Καμποχώρων, ένα σχολείο που φτιάχνεται σε συνεργασία με Δήμο και Νομαρχία, ενώ ειδικά για τη Χίο σημείωσε πως άλλα 22 σχολεία θα γίνουν χρηματοδοτούμενα από το κράτος.
   «Μέχρι το 2012 και με κρατικούς πόρους προβλέπεται να κατασκευασθούν  1233 σχολικά κτήρια σε όλη τη χώρα», τόνισε ο κ. Στυλιανίδης. Σημείωσε εξάλλου ότι περιμένουν πολλά από τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, ΣΔΙΤ, οι οποίες μπορούν να προχωρήσουν πολύ γρήγορα όταν ξεπεραστούν όλα τα αρχικά γραφειοκρατικά προβλήματα.

Στα πλαίσια αυτά δήλωσε στους τοπικούς φορείς να εντάξουν ακόμα ένα σχολείο στα ΣΔΙΤ και ομόφωνα προτάθηκε το Λύκειο στο βορινό τμήμα της πόλης Χίου, από την ώρα που υπάρχει δωρεά οικοπέδου από τη Μητρόπολη στον Κοφινά.