Αρχική Απόψεις Aρθρα Γιάννης Ξενάκης: Δεν έχω ευθύνη για την περιουσία του νοσοκομείου

Γιάννης Ξενάκης: Δεν έχω ευθύνη για την περιουσία του νοσοκομείου

19

 Με ανακοίνωσή του ο Διοικητής του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Γιάννης Ξενάκης καταθέτει τη δική του θέση για το ζήτημα της περιουσίας του νοσοκομείου:

 

«Επειδή τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την υπογραφή της διαπιστωτικής πράξης από τον Υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο που αφορά τις περιουσίες των νοσηλευτικών  ιδρυμάτων και του «Σκυλιτσείου» πολλά εγράφησαν και ελέχθησαν, σας ενημερώνω επισυνάπτοντας όλα τα έγγραφα ως ακολούθως:
1. Η περιουσία του Νοσοκομείου δεν υφίσταται ως υψηλή κυριότητα από το 2001 με τον νόμο 2889/01 αρ. φύλλου 30, λόγω δημιουργίας ΠΕ.ΣΥ
2. Το 2005 με την ίδρυση των Δ.Υ.ΠΕ από τις συνενώσεις των ΠΕ.ΣΥ αντικαταστάθηκε ο νόμος αυτός με τον νόμο 3329/05 μεταφέροντας ουσιαστικά τις περιουσίες των ΠΕ. Σ.Υ με την επιφύλαξη των διατάξεων περί κληρονομιών, κληροδοσιών και δωρεών.
3. Ο νόμος 3527/07 τροποποιεί τον προηγούμενο και δίνει την δυνατότητα πριν την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης να περιέλθει η περιουσία στο ΝΠΔΔ που ανήκε πριν την θέση σε ισχύ του άρθρου 1 παρ. 4 του ν. 2889/01
Από ότι αντιλαμβάνεται ο καθένας από εμάς η ψιλή κυριότητα της περιουσίας του νοσοκομείου μας αφαιρέθηκε από το 2001.
Όσον αφορά την ευθύνη της σημερινής διοίκησης δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα να την επωμισθούν εφόσον μας ανήκε. Όμως όταν ο νόμος 3527/07 εκδίδεται την 09/02/07, εμείς είχαμε σχέση με την διοίκηση;
Το ότι την 21/05/08 έστειλα επιστολή με την οποία ζητούσα την εξαίρεση της περιουσίας από την διαπιστωτική πράξη, ήταν θέμα πληροφορίας και όχι επίσημης ενημέρωσης από οποιονδήποτε φορέα.
«Πήγε ο Ξενάκης με περιουσία στην Αθήνα και γύρισε με εξουσιοδότηση» φωνάζει η Αλήθεια, «Χάνουμε την περιουσία» κραυγάζει η Δημοκρατική, «Ο Γεωργαντέλης ήθελε να δημιουργήσει ίδρυμα» ισχυρίζονται άλλοι «αλλά ο Ξενάκης δεν το συνέχισε». Ποιος τον ενημέρωσε αλήθεια όταν παρέλαβε;
Μηδενισμός, ισοπέδωση, αλλοίωση της αλήθειας, παραπληροφόρηση, πολιτικό θράσος και εν τέλει καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και τροχοπέδη σε όσους θέλουν να είναι διαφορετικοί από το σύστημα του συμφέροντος, της αναξιοπιστίας, της αδιαφάνειας και της αρπαχτής.
Αυτοί είμαστε και αυτό μας αξίζει!!!
Εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε, να απαιτούμε να διασφαλίζουμε τα συμφέροντα του νοσοκομείου μας, και κατ’ επέκταση του τόπου μας και των συμπολιτών μας και δεχόμαστε την συμπαράσταση οποιουδήποτε φορέα ή ιδιώτη προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν μας ενοχλεί η κριτική, δεν θα δεχθούμε όμως την κομματοποίηση της υγείας και την παραπληροφόρηση.

Ο Διοικητής


Ξενάκης Ιωάννης