Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ: Η Μ. Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου Ευρωβουλευτής χρονιάς στην κατηγορία “Απασχόληση και...

ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ: Η Μ. Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου Ευρωβουλευτής χρονιάς στην κατηγορία “Απασχόληση και Κοινωνικές Υποθέσεις”

33


 H ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου – Κασσιώτου (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Νέα Δημοκρατία) τιμήθηκε με το βραβείο του Ευρωβουλευτού της χρονιάς στην κατηγορία “Απασχόληση και Κοινωνικές Υποθέσεις” μετά από διαγωνισμό που διοργάνωσε, όπως κάθε χρόνο το περιοδικό που καλύπτει τις δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, The Parliament Magazine.

Η απονομή στην Ελληνίδα ευρωβουλευτή έγινε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό ξενοδοχείο των Βρυξελλών παρουσία αξιωματούχων της Κομισιόν, πολλών ευρωβουλευτών, εκπροσώπων μη κυβερνητικών οργανώσεων, δημοσιογράφων κλπ.


Η τιμητική αυτή διάκριση απενεμήθη στην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για την προσφορά της στην πολιτική Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων και συγκεκριμένα για την Προώθηση της Αξιοπρεπούς Εργασίας για όλους,  για την έκθεση της για την θέσπιση του 2010 ως Ευρωπαϊκού Έτους καταπολέμησης της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού, για τις συντονισμένες προσπάθειες συνδυασμού επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής και γενικά προώθησης πολιτικών φιλικών προς την οικογένεια.


To περιοδικό “The Parliament Magazine”, που εκδίδεται στις Βρυξέλλες, έχει καθιερώσει ετήσια διαδικασία διακρίσεων για ευρωβουλευτές ανά τομέα δραστηριότητας (MEP Awards). Σε κάθε μία από τις 16 κατηγορίες προτείνονται τρεις ευρωβουλευτές από φορείς και οργανώσεις που εδρεύουν στις Βρυξέλλες. Στη συνέχεια, μετά από ψηφοφορία των 785  ευρωβουλευτών, αναδεικνύεται ο ευρωβουλευτής της χρονιάς για κάθε κατηγορία. Σε αυτή την ψηφοφορία η κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου Κασσιώτου  έλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία “Aπασχόληση και Kοινωνικές Υποθέσεις”. Συνυποψήφιες ήταν η Liz Lynne (Σοσιαλιστική Oμάδα, πρώτη εκλογή: 1999) και Karin J?ns (Σοσιαλιστική Oμάδα, πρώτη εκλογή: 1994 ).