Αρχική Νέα Τοπικά Συνάντηση εργασίας Γ.Γ. Περιφέρειας Β. Αιγαίου με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της...

Συνάντηση εργασίας Γ.Γ. Περιφέρειας Β. Αιγαίου με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης

8

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στη συνάντηση εργασίας με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Danuta Hubner και στελέχη της ιδίας Διεύθυνσης, συμμετείχε σήμερα,  στις Βρυξέλλες, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Παναγιώτη Δρόσου, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κ. Γιάννης Λέκκας,  μαζί με τους Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών. Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα των ΠΕΠ που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Γ΄Κ.Π.Σ. καθώς και η ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ 2007 -2013.
Η κ. Hubner εξέφρασε την ικανοποίηση της για τα αποτελέσματα της διαχείρισης των κονδυλίων από το Γ΄Κ.Π.Σ. καθώς και για την μέχρι σήμερα πολύ καλή συνεργασία.
Στην τοποθέτηση του ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Γιάννης Λέκκας, αναφέρθηκε στην πορεία υλοποίησης του ΠΕΠ 2000 -2006 η οποία όπως είπε έχει φθάσει στο 84%  σε ότι αφορά τα καταχωρημένα στοιχεία στο ΟΠΣ ενώ η πληρωμή των Λογαριασμών έχει ανέλθει στο 91%. «Εκτιμάμε πρόσθεσε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Γιάννης Λέκκας ότι θα ολοκληρώσουμε με επιτυχία το πρόγραμμα μας εκμεταλλευόμενοι το σύνολο των διαθέσιμων πόρων». Ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε στη συνέχεια στην ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ με την έκδοση των Προσκλήσεων για την Πιστοποίηση της Διαχειριστικής Επάρκειας των Τελικών Δικαιούχων και πρόσθεσε ότι  ετοιμάζουμε τις πρώτες προσκλήσεις για την ένταξη έργων.
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Λέκκας στα προβλήματα που δημιουργούνται εξαιτίας της νησιωτικότητας, στην δυσκολία υλοποίησης πολλών έργων μικρής εμβέλειας και  με μικρούς προϋπολογισμούς, στην επιβάρυνση των τιμών των έργων λόγω του κόστους της μεταφοράς των υλικών καθώς και στις  δυσκολίες στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας με το κέντρο.
Τέλος ο κ. Λέκκας απηύθυνε πρόσκληση στη κ. Hubner να επισκεφθεί την Περιφέρεια μας σε χρόνο που εκείνη θα καθορίσει.