Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ελπίδα Τσουρή: κρατούν εκτός ΣΔΙΤ το αεροδρόμιο

Ελπίδα Τσουρή: κρατούν εκτός ΣΔΙΤ το αεροδρόμιο

26

     
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΛΠΙΔΑ ΤΣΟΥΡΗ
Βουλευτής Νομού Χίου – ΠΑ.ΣΟ.Κ.



Δελτίο Τύπου


Χίος, 14 Οκτωβρίου 2008


Η κατασκευή δημοσίων έργων, μέσω ΣΔΙΤ (Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), είναι το φάρμακο «δια πάσαν νόσον», το οποίο έχει εφεύρει η Κυβέρνηση, προκειμένου να «θεραπεύει» ή, διαφορετικά, να καλύπτει την έλλειψη πολιτικής βούλησης και σχεδιασμού και να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες, οι οποίες της αντιστοιχούν.


Μεταξύ των πολλών έργων, τα οποία, υποτίθεται, θα εκτελεστούν, με βάση το συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, είναι και το αεροδρόμιο της Χίου. Σχετικές πληροφορίες, μάλιστα, είχαν δημοσιευθεί στον αθηναϊκό και τοπικό τύπο, δύο φορές, τον τελευταίο χρόνο.


Η Κυβέρνηση, για μια ακόμα φορά, είναι απόλυτα συνεπής … στη διάψευση του εαυτού της!
Απαντώντας σε δεύτερη σχετική Ερώτηση της Βουλευτή Χίου Ελπίδας Τσουρή, αναγνωρίζει ότι, μετά από πέντε χρόνια, βρίσκεται ακόμα, στη διαδικασία ορισμού Συμβούλου, «ο οποίος θα εισηγηθεί σενάρια για την ανάπτυξη των περιφερειακών αεροδρομίων, προκειμένου να εξεταστούν από τα συναρμόδια Υπουργεία. Κατά συνέπεια είναι πρόωρο να μιλήσουμε για την επιλογή των αεροδρομίων και τους όρους της ανάπτυξής τους».


Με δεδομένο, λοιπόν, ότι το αίτημα για το αεροδρόμιο της Χίου είναι «πρόωρο» (!!), οι πόροι του Υπουργείου Μεταφορών «πετάνε» για προμήθειες συστημάτων αεροναυτιλίας, καθώς και έργα μεγάλων αεροδρομίων, όπως προκύπτει από την επισυναπτόμενη απάντηση.
Όσο για την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου των ΣΔΙΤ σε αεροδρόμια, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει ενημερωθεί μόνο για το «νέο αεροδρόμιο Καστελίου Ηρακλείου Κρήτης».


Μετά από αυτά, το συμπέρασμα είναι ένα: «μας δουλεύουν»!



Από το γραφείο τύπου

Διαφήμιση