Αρχική Νέα Τοπικά Σε ομηρία οι εργαζόμενοι κοινωνικών δομών

Σε ομηρία οι εργαζόμενοι κοινωνικών δομών

17

 Η Δημοτική Αρχή αντιγράφει τις πρακτικές της Κυβέρνησης και ο κ. Βρουλής τον Αλογοσκούφη. Αυτά ήταν τα λόγια του εκπρόσωπου της Αυτόνομης Παρέμβασης κ. Γαϊτάνου, όσον αφορά την παράταση της συλλογικής σύμβασης εργασίας των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές υπό τον όρο ότι θα πληρωθούν αν και όποτε κατατεθούν τα λεφτά από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Οι κυβερνώντες απέδειξαν ότι όταν χρειάζονται χρήματα, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τους τραπεζίτες τα βρίσκουν σε μια νύχτα. Ο κ. Αλογοσκούφης που δεν είχε να δώσει δεκάρα για τους μισθούς των εργαζομένων βρήκε σε ένα βράδυ 28δις. Ο κ. Βρουλής ο οποίος βρήκε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να χρηματοδοτήσει το φεστιβάλ για χαρά και επικοινωνιακούς λόγους, τώρα δεν βρίσκει χρήματα να πληρώσει τους ανθρώπους αυτούς που καθημερινά μοχθούν και εξυπηρετούν τους συμπολίτες μας σε ευαίσθητες θέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα  με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αντώνη Παπαντωνάκη η Δημοτική Αρχή απειλεί ταυτόχρονα τους εργαζομένους λέγοντάς τους ότι αν διαφωνούν με τον όρο, μπορούν να αποχωρήσουν και θα προσλάβουν άλλους στη θέση τους. . «Παγκόσμιο φαινόμενο πρωτοτυπίας» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος την σύμβαση αυτή, ενώ  ζητά  από τον Δήμαρχο να διορθώσει τις συμβάσεις αυτές.
Στο μεταξύ, η Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Λίτσα Λύκου, επισήμανε ότι είτε μας αρέσει είτε όχι τα προγράμματα αυτά είναι επιχορηγούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πληρώνονται από τα χρήματα που έρχονται από αυτήν. «Δεν μπορεί κανένας Δήμος να πληρώσει ή καμία Νομαρχία αν δεν έρθουν τα χρήματα αυτά», είπε, τονίζοντας όμως ότι θα είναι όπως ήταν μέχρι σήμερα δίπλα στους εργαζομένους και ανά πάσα στιγμή χρειαστεί η ΑΔΕΔΥ σαν συνδικαλιστικός φορέας να σταθεί στο πλευρό τους «Αν χρειαστεί θα πιέσουμε όσο μπορούμε την Δημοτική Νομαρχιακή αρχή να μην παίζει με τις τσέπες των ανθρώπων που μένουν απλήρωτοι για 8-10 μήνες», κατέληξε.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 20 Οκτωβρίου 2008 (dimokratiki.org)