Αρχική Νέα Τοπικά Επεμβάσεις Πυροσβεστικής στις 29/10 σε κρουαζιερόπλοιο κλπ.

Επεμβάσεις Πυροσβεστικής στις 29/10 σε κρουαζιερόπλοιο κλπ.

8

 
  Την Τετάρτη 29-10-08 η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη στα παρακάτω συμβάντα:
 
1. Την Ω/11.25 δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά στο κρουαζιερόπλοιο  AZAMARA QUEST  που βρισκόταν αγκυροβολιμένο στο λιμάνι της Χίου. Τα 8 οχήματα με τους 16 άντρες που μετέβησαν διεπίστωσαν ότι η μικρή πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στο 2ο deck εντός του στεγνωτηρίου,  ήδη είχε κατασβεσθεί από ιδία μέσα του πλοίου. Για την ακριβή αιτία του συμβάντος, αποφαίνεται το Λιμεναρχείο Χίου.
 
2. Την Ω/12.43 ξέσπασε πυρκαγιά σε δάσος στην περιοχή πλησίον  του Αναβάτου. Η πυρκαγιά κατεσβέσθη  1 ώρα αργότερα από 3 οχήματα με 6 άντρες  αφού έκαψε 200 τετ.μέτρα χαμηλής βλάστησης εντός του δάσους,  χωρίς όμως να καούν πεύκα.Διενεργείται προανάκριση.
 
3. Την Ω/13.00 ξέσπασε πυρκαγιά σε ισόγειο διπλοκατοικίας στη θέση Κάμπος στα Ανω Καρδάμυλα  ιδιοκτησίας Π.Δ. Η πυρκαγιά περιορίσθηκε  εντός αποθηκευτικού χώρου και κατεσβέσθη από 3 οχήματα με 6 άντρες αφού προξένησε ζημιές σε πλυντήριο, καταψύκτη και σε ρουχισμό.
Πιθανή αιτία βραχυκύκλωμα ηλ.συσκευών.Διενεργείται προανάκριση.
 
4. Την Ω/13.10 ξέσπασε πυρκαγιά  στο δάσος Προβατά και σε αποσταση 2 περίπου χιλιόμετρα ανατολικά του Αναβάτου. Η πυρκαγιά κατεσβέσθη 1 ώρα αργότερα από 5 οχήματα με 15 άντρες αφού έκαψε 200 τετ. μέτρα χαμηλής βλάστησης χωρίς να καούν πεύκα.Διενεργείται προανάκριση.
 
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΧΙΟΥ