Αρχική Νέα Τοπικά Απόφαση – οδηγός για το επίδομα σε καθηγητές

Απόφαση – οδηγός για το επίδομα σε καθηγητές

7

 Τελεσίδικα το επίδομα των 176 ευρώ στους καθηγητές γυμνασίων-λυκείων, με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης. Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό του Δημοσίου ότι το δικαίωμα των εκπαιδευτικών να διεκδικήσουν αναδρομικά ποσά, λόγω καθυστερούμενων αποδοχών ή άλλων απολαβών, υπόκειται στη βραχυπρόθεσμη παραγραφή των δύο ετών.


Η απόφαση με αριθμό 1132/2008 έχει ήδη καθαρογραφεί και βρίσκεται στα χέρια των 53 εκπαιδευτικών της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, που είχαν καταθέσει ομαδική αγωγή. Οι καθηγητές είχαν καταφύγει στα διοικητικά δικαστήρια διεκδικώντας το επίδομα που είχε δοθεί εδώ και χρόνια σε πάμπολλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, εξαιρουμένων των εκπαιδευτικών.


Το δικαστήριο έκρινε ότι «η μη καταβολή της ειδικής μηνιαίας παροχής των 176 ευρώ , που έχει γενικό χαρακτήρα προσαύξησης του μισθού, σε ορισμένες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων και οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ συντρέχουν οι προϋποθέσεις χορήγησής της, συνιστά άνιση και αδικαιολόγητη μεταχείριση εις βάρος τους».


Η ειδική μηνιαία παροχή είχε ξεκινήσει την 1-1-2002 σε άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων.


«Το υπουργείο Παιδείας πρέπει να πάψει να ταλαιπωρεί και να εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Γ’ ΕΛΜΕ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 31/10/2008