Αρχική Νέα Τοπικά Πολυτραυματίας σκύλος στο Βουνάκι

Πολυτραυματίας σκύλος στο Βουνάκι

15

 

Άλλον ένα σκύλο χτύπησε αυτοκίνητο, σπάζοντας του τα δύο πίσω πόδια και την σπονδυλική στήλη, αυτή τη φορά στην πλατεία Βουνακίου, καταγγέλει ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Χίου.

 Περαστικοί τηλεφώνησαν στα τρία ενεργά μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου που βρίσκονταν στις εργασίες τους εκείνη την ώρα. Όταν πλέον σχόλασε ο πρώτος, και αφού τα δύο ιδιωτικά κτηνιατρεία και το κτηνιατρείο της Νομαρχίας είχαν κλείσει, πήγε και πήρε τον παράλυτο σκύλο που υπέφερε από αβάσταχτους πόνους στην είσοδο του κήπου.
   Για πολλοστή φορά επαναλαμβάνουμε πως δεν είναι ζωοφιλία να τηλεφωνείς σε τρεις εθελοντές για να μαζέψουν γατάκια από κάδους, χτυπημένους σκύλους, παρατημένα ζωντανά στις ερημιές. Καταρχήν διότι ο Φιλοζωικός Σύλλογος δεν περισυλλέγει ζώα. Προωθεί τις ζωοφιλικές ιδέες με δημοσιεύσεις, έντυπα και εκδηλώσεις. Επιπλέον όποιος θεωρεί πως αγαπάει τα ζώα παίρνει τον χτυπημένο σκύλο και τον πάει στον γιατρό. Και το σπουδαιότερο: πηγαίνει στο δημαρχείο και απαιτεί να υπάρξει μέριμνα και περίθαλψη για τα αδέσποτα ζώα όπως ορίζει ο Νόμος 3170/2003. Η εκάστοτε δημοτική αρχή παίρνει τους δρόμους προς αναζήτηση ψήφων κάθε τετραετία, στην εκάστοτε δημοτική αρχή πληρώνουμε φόρους. Ας αναλάβει τις ευθύνες της, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Φιλοζωϊκός.