Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Γιατροί: Αγανακτισμένοι με το Δημόσιο

Γιατροί: Αγανακτισμένοι με το Δημόσιο

24

.Με την πρόταση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για αναστολή των ατομικών συμβάσεων όλων των συμβεβλημένων γιατρών με το δημόσιο από την 1η του νέου έτους και προειδοποιητική πανελλαδική απεργία στις 15 Δεκέμβρη, πραγματοποιείται την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου η Γενική Συνέλευση του ιατρικού Συλλόγου Χίου.
     Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης (26/11) ασχολήθηκε με την πολύμηνη καθυστέρηση της εξόφλησης των δεδουλευμένων των ιατρών μελών του, τα οποία έχουν σύμβαση με το ταμείο των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΟΠΑΔ).
     «Για να αντιληφθούν οι συμπολίτες μας το μεγέθους του προβλήματος, οι γιατροί δεν έχουν λάβει αμοιβές για ιατρικές υπηρεσίες που παρείχαν σε ασφαλισμένους του Δημοσίου, από τον Ιανουάριο του 2008…
     Ιδιαίτερη διάσταση λαμβάνει το ζήτημα σε ότι αφορά τα ιατρικά εργαστήρια, καθώς η πραγματοποίηση των εξετάσεων προαπαιτεί τις δαπάνες των αναλώσιμων και της τεχνικής υποστήριξης, τις οποίες επιβαρύνονται οι ίδιοι οι εργαστηριακοί ιατροί».
     Σύμφωνα με τον Ι.Σ. παρά τις παρεμβάσεις που έγιναν από πλευράς Συλλόγου σε πανελλαδικό αλλά και κατά τόπους επίπεδα για να δοθεί λύση «δυστυχώς η διοίκηση του οργανισμού δεν μας έδωσε καμία απάντηση».
     «διεκδικούμε με τις κινητοποιήσεις μας εκτός από την άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων ποσών από τον ΟΠΑΔ και την άμεση αναπροσαρμογή των καθηλωμένων επί 20ετία τιμών των εργαστηριακών και λοιπών ιατρικών πράξεων. Επίσης στα αιτήματα μας, συνεχίζουν, περιλαμβάνονται η μηχανοργάνωση της συλλογικής σύμβασης που αποτελεί πάγια διεκδίκηση του ιατρικού κόσμου».