Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Περιφερειακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Βορείου Αιγαίου: ανακοίνωση για θέμα παραμεθορίου

Περιφερειακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Βορείου Αιγαίου: ανακοίνωση για θέμα παραμεθορίου

13

  Μυτιλήνη 12/11/2008


                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
     


      Η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει την πολιτική της απαξίωσης και εγκατάλειψης των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Μετά, τον αντιαναπτυξιακό νόμο που ψήφισε οδηγώντας τα νησιά μας σε αναπτυξιακό μαρασμό και οικονομική υστέρηση, τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό μας από τον κέντρο, την αύξηση της ανεργίας και στους τρείς νομούς του Βορείου Αιγαίου, έρχεται τώρα, στα κρυφά και χωρίς καμία ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών, με την ψήφιση του Νόμου 3648/08 να καταργήσει τις παλαιότερες διατάξεις του Ν.Δ. 582/70 και του Ν. 1297/82 με τις οποίες χαρακτηρίζονται παραμεθόριοι οι Νομοί Λέσβου, Χίου και Σάμου!!!!!
      Η αποκάλυψη της πρωτοφανούς αυτής απόφαση που στερείται κάθε λογικής αποκαλύφθηκε τυχαία κατά την διάρκεια διαγωνισμού για κατάταξη στις ένοπλες δυνάμεις και έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και των Νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων των τριών Νομών.
      Είναι προφανές ότι δύο γεγονότα συμβαίνουν: Είτε ότι ο νόμος ψηφίστηκε «εκ παραδρομής», όπως διαρρέουν κυβερνητικά στελέχη, οπότε αντιλαμβάνεται κανείς την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση της Ν.Δ. τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τους κατοίκους τους, μία και είναι σίγουρο ότι κανένας άλλος λόγος δε συνηγορεί στην αλλαγή του καθεστώτος που διέπει τους παραμεθόριους Νομούς μας.
      Είτε από την άλλη πρόκειται για μία συνειδητή κυβερνητική πολιτική, όπως οι τόσες άλλες που έχει πάρει η κυβέρνηση της Ν.Δ. σε βάρος των νησιών μας.
      Η κατάργηση της διάταξης για την παραμεθόριο από την Ν.Δ., σε όποια αιτία και αν οφείλεται, έχει όμως ένα μόνο αποτέλεσμα.  Να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και είναι προφανές ότι από την στιγμή που παραμένει σε ισχύ, αποτελεί την απαρχή για αποψίλωση, από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και των λίγων κατακτήσεων που μας έχουν απομείνει ως κάτοικοι των ακριτικών νομών του Βορείου Αιγαίου.
      Ως Περιφερειακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στο Βόρειο Αιγαίο καταγγέλλουμε στους κατοίκους των τριών νομών  την κυβέρνηση της Ν.Δ. για την πρωτοφανή της αυτή απόφαση και καλούμε να την ανακαλέσει άμεσα, πριν οδηγηθούμε σε αλυσιδωτά απρόβλεπτα και μη αναστρέψιμα αποτελέσματα.
      Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με υπευθυνότητα και σοβαρότητα από την πρώτη στιγμή έφερε το θέμα στην Βουλή με ερώτηση των βουλευτών του.
      Είναι πλέον φανερό ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. κάτω από το βάρος της αντιλαϊκής της πολιτικής και των σκανδάλων καταρρέει, δυστυχώς όμως παρασύροντας μαζί της και την χώρα και τις κατακτήσεις δεκαετιών για τους πολίτες της. Τώρα και οι κάτοικοι του Βορείου Αιγαίου μπορούν να συγκρίνουν, γνωρίζουν και είναι στο χέρι τους να στείλουν στο περιθώριο την επικίνδυνη πια, όπως φανερώνουν και οι πράξεις της, κυβέρνηση της Ν.Δ.
      Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ως κυβέρνηση, και με την ψήφο των πολιτών του Βορείου Αιγαίου, όπως και σε μία σειρά άλλων αντιλαϊκών και αντιαναπτυξιακών αποφάσεων που εφάρμοσε η Ν.Δ. θα αποκαταστήσει την νομιμότητα και την λογική.


 


      Για την Περιφερειακή Επιτροπή
                                                                 ΠΑ.ΣΟ.Κ. Βορείου Αιγαίου
Ο Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής


              Ηρακλής Βερβέρης