Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ανακοίνωση ΝΕ ΧΙΟΥ του ΚΚΕ: Να μην περάσει ο εκβιασμός

Ανακοίνωση ΝΕ ΧΙΟΥ του ΚΚΕ: Να μην περάσει ο εκβιασμός

15

 Το τελευταίο διάστημα πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα απειλών και εκβιασμών στην πλειοψηφία των εργασιακών χώρων από τους βιομηχάνους, τους μεγαλεμπόρους, τα άλλα τμήματα του κεφαλαίου καθώς και από ανώτερα μεσαία στρώματα σε βάρος των εργαζομένων. Με πρόσχημα την κρίση και με απειλή την απόλυση οι εργοδότες αξιώνουν από τους εργαζόμενους να δεχτούν μειώσεις στους ήδη χαμηλούς μισθούς, αύξηση των εργάσιμων ωρών και ελαστικοποίηση του εργάσιμου χρόνου», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΕ  ΧΙΟΥ του ΚΚΕ.
    «Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται τα νέα αντιδραστικά μέτρα που προωθεί η ΕΕ με την έκθεση Σέρκας για βδομάδα 70 ωρών εργασίας, για διάσπαση του εργάσιμου χρόνου σε ενεργό και ανενεργό», αναφέρει επίσης.
    «Αυτή η αποθράσυνση του κεφαλαίου στηρίζεται και ενισχύεται όχι μόνο από την πολιτική της κυβέρνησης αλλά και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τις θέσεις των άλλων κομμάτων του “Ευρωμονόδρομου”», σχολιάζει πάντα στο μοτίβο του 5 κόμματα 2 πολιτικές η ΝΕ του ΚΚΕ.
    Για να μην περάσουν οι εκβιασμοί, οι απειλές και οι απολύσεις χρειάζεται τώρα ταξική συσπείρωση, συνειδητοποίηση και αλληλεγγύη. Χρειάζεται ταξική και πολιτική αντεπίθεση», συνεχίζει η ανακοίνωση και καλούνται οι εργαζόμενοι σε αντίσταση για:
    «…Αποδυνάμωση του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, των δυνάμεων του δικομματισμού. Αποφασιστική πάλη κατά των απολύσεων – νομοθετική απαγόρευσή τους. Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, 1.400 ευρώ ο βασικός μισθός. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους και για όσο διάστημα μένουν άνεργοι. Σταθερή δουλειά για όλους με ελεύθερο χρόνο. Δωρεάν σύγχρονα δικαιώματα στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση».