Αρχική Νέα Τοπικά Απεργία 10ης Δεκεμβρίου- Εξαντλήθηκαν οι αντοχές των εργαζομένων

Απεργία 10ης Δεκεμβρίου- Εξαντλήθηκαν οι αντοχές των εργαζομένων

20

 

«Με το πέρασμα στην πόρτα μας, της κρίσης στην οικονομία και στην κοινωνία είχαμε το πρώτο θύμα ένα 15χρονο αγόρι που έκοψε το νήμα της ζωής του ένας ειδικός φρουρός», τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου Αντώνης Παπαντωνάκης καταδικάζοντας το γεγονός.
     «Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η ελληνική οικονομία βαδίζει προς την έντονη επιβράδυνση με αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των ανέργων, τη χρεοκοπία μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων και την περαιτέρω συρρίκνωση της οικονομίας μας», τόνισε ο κ. Παπαντωνάκης καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία της Τετάρτης. .
     «Η πολιτική της Κυβέρνησης έχει εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής των εργαζομένων, και ανέργων για αυτό είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τους αγώνες μας, όσο θα συνεχίζεται αυτή η νεοφιλελεύθερη πολιτική φτώχειας, εξαθλίωσης και κοινωνικών ανισοτήτων», πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΕΚΧ δίνοντας ραντεβού για αύριο στις 10.00 π.μ στο Εργατικό Κέντρο. Την ίδια ώρα εξάλλου ξεχωριστή συγκέντρωση διοργανώνει στην είσοδο της Απλωταριάς το ΠΑΜΕ.    
     ΑΔΕΔΥ
     «Ο προϋπολογισμός του 2009 βαθαίνει την κρίση στα εισοδήματα και των δημοσίων υπαλλήλων», σημείωσε το μέλος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μανώλης Κίτσος, καλώντας στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση.
     Μεταξύ των αιτημάτων της ΑΔΕΔΥ η άμεση κρατική επιχορήγηση του ΤΠΔΥ, η αντιμετώπιση των προβλημάτων του ΟΠ[ΑΔ για να σταματήσουν τα προβλήματα με τις καταγγελίες των συμβάσεων γιατρών και φαρμακοποιών, πραγματικές αυξήσεις με 1350 ΕΥΡΩ κατώτερο εισαγωγικό μισθό.
    
     Κάλεσμα ΔΑΚΕ
      «Είναι φανερό πλέον ότι τη γενικευμένη κρίση θα κληθεί να την πληρώσει ο εργαζόμενος του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Δεν μας πείθει κανένας ότι θα σωθούν τα ασφαλιστικά ταμεία», σημείωσε εξάλλου ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Δημοσίου Παντελής Κρίκης.,
     «Ζητούμε δίκαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου. Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι όλα τα δεινά», σημείωσε.