Αρχική Νέα Τοπικά Ημιαπασχόληση στα ΚΔΑΠ

Ημιαπασχόληση στα ΚΔΑΠ

36

 Τελικά η Δημοτική Αρχή Βρουλή προχώρησε στην αλλαγή των εργασιακών σχέσεων των 4 εργαζομένων στο ΚΔΑΠ «Αποχρώσεις», μειώνοντας τις ώρες εργασίας άρα και τις αποδοχές των εργαζομένων.
      Παρά την κάθετη θέση που είχε πάρει το δημοτικό συμβούλιο ότι δεν θα αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις στα προγράμματα των κοινωνικών δομών του Δήμου, αλλά και την κάθετη στάση των συνδικαλιστικών οργάνων να μην αλλάξουν οι σχέσεις εργασίας, τα ΚΔΑΠ δεν συμπεριλήφθησαν σε αυτή τη λογική.
      Με τελεσίγραφο του τύπου «ή υπογράφεται ή απολύεστε» δύο εργαζόμενοι υπέγραψαν την περασμένη Παρασκευή και 2 χθες. Παράλληλα με τις ώρες εργασίας θα αλλάξουν και οι ώρες υποδοχής των παιδιών. Να σημειωθεί ότι κύριο επιχείρημα από πλευράς ΔΑΕΧ ότι τώρα έχουν μείνει μόνο 9 παιδιά, μειώθηκε δραματικά ο αριθμός μέσω των νέων προδιαγραφών που έθεσε η εργατική εστία η οποία επιδοτεί το πρόγραμμα, και ότι δεν αντέχουν τα οικονομικά του Δήμου για περαιτέρω δανεισμό.
      Σύμφωνα μες τον πρόεδρο της ΔΑΕΧ Δημήτρη Ρες ο Δήμος θα ήθελε περί τα 120.000 ΕΥΡΩ για να λειτουργήσει το ΚΔΑΠ τον επόμενο χρόνο.
      Πάντως για το θέμα αναμένεται να υπάρξει αντίδραση του Εργατικού Κέντρου Χίου, που μέχρι χθες δεν είχε ενημερωθεί για το γεγονός./
      «Για τα ΚΔΑΠ Αποχρώσεις υπήρχε η πρόθεση του Δημάρχου για ημιαασχόληση για την οποία έχουμε δηλώσει πως ήμαστε αντίθετοι», μας είπε ο Πρόεδρος του ΕΚΧ Αντώνης Παπαντωνάκης.
     
      ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ (9/12/2008)