Αρχική Νέα Τοπικά Αίτημα για συζήτηση ακτοπλοϊκού στο Νομαρχιακό Συμβούλιο

Αίτημα για συζήτηση ακτοπλοϊκού στο Νομαρχιακό Συμβούλιο

13

 Τη σύγκλιση έκτακτου Νομαρχιακού συμβουλίου με μοναδικό θέμα τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες» ζητά η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα για την ακτοπλοΐα, από τον νέο Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
      Στο σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:
     «Μετά από τις προσπάθειες της επιτροπής αγώνα για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες καθώς επίσης και όλων των πολιτειακών παραγόντων και λοιπών φορέων της Χίου, δεν επήλθε καμιά βελτίωση μέχρι σήμερα ούτε στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς Πειραιά και Βόρεια Ελλάδα, ούτε μειώθηκαν οι τιμές στα πανάκριβα εισιτήρια και ναύλα, ούτε και ελήφθησαν υπόψη από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας μία σειρά από ουσιώδη αιτήματα που του γνωστοποίησαν η επιτροπή μας και οι φορείς του τόπου μας, με επιστολές και υπομνήματα.
     Για τους ανωτέρω λόγους θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή το μείζον θέμα που απασχολεί το νησί μας είναι αυτό των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.
     Προς τούτο ζητάμε τη σύγκληση έκτακτου Νομαρχιακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τις «ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες».
     Επιθυμία μας είναι να συμμετέχει η επιτροπή μας, καθώς επίσης και όλοι οι φορείς του τόπου ώστε να ακουστούν όλες οι προτάσεις και να ληφθούν οι δέουσες αποφάσεις για δυναμικές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις».
     Να θυμίσουμε ότι στην Επιτροπή Ακτοπλοΐας συμμετέχουν εκτός της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και οι εξής φορείς:
     Εργατικό Κέντρο, ΑΔΕΔΥ, Σωματεία συνταξιούχων ΝΑΤ, ΤΕΕ, ΟΕΒΕ, ΤΕΔΚ, Σύλλογος Πολυτέκνων, Σύλλογοι Ατόμων με Αναπηρία, φοιτητικοί σύλλογοι, Σύλλογος καταναλωτών Χίου).

Διαφήμιση