Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Καρδιολογική- πρότυπο στο Βόρειο Αιγαίο

Καρδιολογική- πρότυπο στο Βόρειο Αιγαίο

9


 Το πιο βαρύ καρδιολογικό περιστατικό αντιμετώπισε με απόλυτη επιτυχία την περασμένη Παρασκευή η καρδιολογική κλινική του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου της Χίου.
     55χρονος ασθενής από τη Λήμνο που υπέστη οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου μεταφέρθηκε με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, στη Χίο και όχι στην  Αθήνα,  για να κερδίσουν χρόνο. Οι γιατροί της καρδιολογικής, που είναι άξιοι συγχαρητήριων τη συνεργασία των οποιων πρέπει να αντιγράψουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους, αφού διέγνωσαν ότι η εμπρόσθια καρδιακή αρτηρία εμφάνιζε στένωση κατά 80%, προχώρησαν άμεσα. στην εφαρμογή στεφανιογραφίας και αγγειοπλαστικής. 
     Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έγινε χθες, ο Διοικητής  του Νοσοκομείου Γιάννης Ξενάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του και σημείωσε ότι στόχος είναι η ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, αλλά και ο εφικτός στόχος να εξυπηρετείται  σε καρδιολογικά ζητήματα όλο το Βόρειο Αιγαίο.
     Ο Διευθυντής του καρδιολογικού κλινικής, Γιώργος Γιωργιόπουλος, ευχαρίστησε την ομάδα του αιμοδυναμικού, τους Θανάσση Καρτάλη, Στέφανο Γαρουφαλή, Κώστα Κουιμάνη, Νίκο Μπουλά, Παναγιώτη Σβουράκη, καθώς επίσης όλους όσους βοήθησαν στο όραμα της καρδιολογικής κλινικής, τόνισε: «Ευχαριστώ τις διαδοχικές ηγεσίες του Υπ. Υγείας που μας επέτρεψαν να ανοίξουμε τα φτερά μας, τους μεγάλους δωρητές και  όλους εκείνους που περιέβαλαν πάντα την καρδιολογική κλινική με αγάπη.
     Ο γιατρός Θανάσης Καρτάλης, εξήγησε τη διαδικασία της  επέμβασης με παράλληλη  προβολή εικόνων.  Όπως είπε,  μέχρι στιγμής έχουν γίνει συνολικά 350 στεφανιογραφίες και 70 αγγειοπλαστικές με επιτυχία. Ωστόσο ο γιατρός επισήμανε ότι η συγκεκριμένη επέμβαση είναι αρκετά επικίνδυνη και υπάρχει 1-2% ποσοστό αποτυχίας. «Μέχρι τώρα έχουν πάει όλα καλά. Κάποια στιγμή όμως μπορεί να συμβεί και κάτι άσχημο», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι τέτοιου είδους επεμβάσεις δεν είναι δυνατόν να γίνονται πολύ συχνά, λόγω έλλειψης υποδομών και οργάνωσης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣαμοθράκη: Αίτημα λύσης του προβλήματος ακτοπλοϊκής σύνδεσης
Επόμενο άρθροΛιγοστεύουν επικίνδυνα τα ελάφια της Ελλάδας, του Τάσου Σαραντή