Αρχική Νέα Τοπικά O Νομαρχιακός Συνδυασμός «Χίος Νέα Εποχή Νέα Δύναμη» καταγγέλει τον τρόπο μίσθωσης...

O Νομαρχιακός Συνδυασμός «Χίος Νέα Εποχή Νέα Δύναμη» καταγγέλει τον τρόπο μίσθωσης κτιρίων για υπηρεσίες της Ν.Α.Χ.

13

 ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥ


O Νομαρχιακός Συνδυασμός «Χίος Νέα Εποχή Νέα Δύναμη» καταγγέλλει ως απαράδεκτη την προχειρότητα με την οποία διεξήχθη η όλη διαδικασία σύνταξης προδιαγραφών αλλά και περαίωσης του μικρής κλίμακας μειοδοτικού διαγωνισμού μίσθωσης ακινήτων για τις ανάγκες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου.


Αντί η Νομαρχιακή Αρχή να ορίσει προδιαγραφές και δείκτες καταλληλότητας μίσθωσης κτιρίων όπως:


* η πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες,
* το πάρκινγκ,
* η απόσταση από το κέντρο της πόλης ή και καταλληλότητα λόγω απόστασης από το κέντρο της πόλης (ανάλογα με την υπηρεσία και τις ανάγκες της),
* η κατανάλωση ενέργειας,
* η καταλληλότητα κλιματισμού,
* το περιβάλλον εργασίας,
* η υγρασία στους χώρους,
* χρόνος και δαπάνες εγκατάστασης  νέων συστημάτων (ηλεκτρονικών κ.λπ.) στα υφιστάμενα μισθωμένα ακίνητα,
* το κόστος μετακόμισης υπηρεσίας,
* ο διαχωρισμός των χώρων μίσθωσης γραφείων και αποθηκών σε κύριους και βοηθητικούς


συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του μισθώματος, το οποίο ούτως ή άλλως αποτελεί σημαντικό κριτήριο, η Νομαρχιακή Αρχή Λαμπρινούδη περιορίστηκε σε μονοδιάστατες εκτιμήσεις, οπότε η διαδικασία του ανοίγματος των προσφορών μοιραία ακολούθησε την ίδια θλιβερή, πρόχειρη πορεία προκαλώντας και το κοινό αίσθημα των παρισταμένων. 


Η κάθε Νομαρχιακή Αρχή οφείλει στις επιλογές της να λαμβάνει υπόψη της την εξυπηρέτηση του πολίτη, την καλή λειτουργία των υπηρεσιών, την ασφάλεια των εργαζομένων, και τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.


Ο εν λόγω διαγωνισμός δεν τα έλαβε υπόψη του.

Διαφήμιση