Ακριβής στοιχεία για 6 φωτιζόμενες διαφημιστικές πινακίδες και για άλλες 16 ξύλινες σε όλο το νησί, που είναι παράνομα τοποθετημένες δίνει στον Εισαγγελέα Χίου ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Οργανισμού « Ο Ε.Υ.Ο.Δ.Ο.Σ.».
Με αυτό τον τρόπο ζητά τις νόμιμες ενέργειες της Εισαγγελίας σημειώνοντας τα εξής στο σχετικό έγγραφο:
«… ο Οργανισμός μας κατά την διάρκεια του έτους 2008, εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Ν.2696/99 άρθρο 11 , προέβη σε αποξήλωση όλων των διαφημιστικών πινακίδων που βρίσκονταν παράνομα τοποθετημένες σε δημόσιο χώρο παραπλεύρως του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.
Για όσες πινακίδες βρίσκονται τοποθετημένες σε ιδιωτικό ή δημοτικό χώρο, ενημερώσαμε τηλεφωνικά τους ιδιοκτήτες τους ούτως ώστε να προβούν άμεσα στην αποξήλωση τους , για να αποφύγουν τις νόμιμες κυρώσεις καθώς και την Αστυνομική Δ/νση Χίου με τα υπ’αρ 1148/18-11-2008 & 1313/23-12-2008 εγγράφων μας, ώστε να προχωρήσουν στην συνέχεια σε όλες τις προβλεπόμενες από τον Νόμο ενέργειες
Παρά τις πιο πάνω ενέργειες από την Υπηρεσίας μας, καμιά ενέργεια προς αυτήν την κατεύθυνση δεν έγινε μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα, κυρίως οι μεγαλύτερες φωτιζόμενες (πιθανόν παράνομα ηλεκτροδοτημένες) και παράνομα τοποθετημένες πινακίδες, να βρίσκονται ακόμα στην θέση τους , έχοντας αναρτηθεί πάνω σε αυθαίρετες σταθερές ατσάλινες κατασκευές καταλαμβάνοντας δημόσιο και δημοτικό χώρο.
Επειδή ο Νόμος Ν.2696/99 άρθρο 11, απαγορεύει ρητά την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων και επειδή έχουμε γίνει καθημερινά αποδέκτες παραπόνων από επαγγελματίες των οποίων οι πινακίδες ήδη αποξηλώθηκαν, οι οποίοι μας κατηγορούν για μεροληψία, σας ενημερώνουμε για τις ακριβείς θέσεις στις οποίες βρίσκονται οι πινακίδες αυτές, ούτως ώστε να προβείτε με την σειρά σας σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.
Επίμαχες πινακίδες
1. Νεράιδα (επί ιδιωτικού και επί απαλλοτριωμένου χώρου της Ν.Α Χίου)
2. Εργοστάσιο προϊόντων κατασκευής τσιμέντου Κώτη
3. Γεφύρι Παρθένη
4. Περίπτερο Ναυτικού Ομίλου Χίου
5. Είσοδος Μαρίνας Νοσοκομείου
6. Γεφύρι Αρμένη
7. Επίσης 15 ξύλινες πινακίδες της επιχείρησης «Πύργος Village» επί του επαρχιακού δικτύου Χίου-Βολισσού (κόμβος Σιδηρούντας , Πυτιούς, Διευχών, Χωρής, Βολισσού) επί της παραλιακής αεροδρομίου και αλλού.







