Αρχική Νέα Τοπικά Ενα χρόνο με αναστολή για την απόσπαση καθηγήτριας – φάντασμα

Ενα χρόνο με αναστολή για την απόσπαση καθηγήτριας – φάντασμα

6

Μετά τους καθηγητές-φαντάσματα του Αϊ-Στράτη, περάσαμε στο… φάντασμα των Οινουσσών. Η καθηγήτρια, η οποία είχε διοριστεί το 2004 με τον νόμο περί δυσπρόσιτων περιοχών για να πάρει τα πολυπόθητα μόρια, όπως κατήγγειλαν συνάδελφοί της, σπανίως δίδαξε στο ακριτικό νησί των Οινουσσών.


Μόνο που την περασμένη Πέμπτη, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου καταδίκασε σε πρώτο βαθμό σε ποινή φυλάκισης 1 έτους με διετή αναστολή και εφέσιμη, και τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, που ενέκρινε την απόσπασή της, και την καθηγήτρια που έλειπε διαρκώς από τα καθήκοντά της.


Η κατηγορία που βάρυνε τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας αφορούσε έκδοση δημοσίου εγγράφου με ψευδές περιεχόμενο, ότι δηλαδή πλεόναζε θέση φυσικού στις Οινούσσες και συνεπώς μπορούσε να πάρει η καθηγήτρια απόσπαση. Η δε καθηγήτρια κατηγορήθηκε για ηθική αυτουργία σε έκδοση δημοσίου εγγράφου με ψευδές περιεχόμενο, αφού με συνεχείς προτροπές και παραινέσεις ζητούσε απόσπαση.


Το σχολικό έτος 2004-5, σύμφωνα με τις μαρτυρίες εκπαιδευτικών, πήρε άδεια κύησης, λοχείας και ανατροφής, ενώ τη δεύτερη χρονιά δεν παρουσιάστηκε καθόλου! Στη συνέχεια μετατέθηκε στο Γυμνάσιο Μεθώνης στη Μεσσηνία, παρ’ ότι ώς τη στιγμή που εκδόθηκε η απόφαση από τη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση δεν πλεόναζε θέση.


Τα παράπονα των συναδέλφων της στο Γυμνάσιο των Οινουσσών ανάγκασαν την ΕΛΜΕ Χίου ν’ αποστείλει δύο εμπιστευτικές επιστολές στο υπουργείο Παιδείας, χωρίς ωστόσο να πάρει απάντηση. Η ΕΛΜΕ Χίου, που είχε επικοινωνήσει με τον διευθυντή του Γυμνασίου Μεθώνης, είχε πάρει το 2005 την απάντηση ότι δεν είχαν κενή θέση φυσικού. Φαίνεται δηλαδή ότι δεν εργάστηκε ούτε στη Μεθώνη, αλλά από την ΕΛΜΕ Χίου δεν έψαξαν περαιτέρω τι έγινε! Τον Νοέμβριο του 2005, εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν μέσω του Τύπου ως «αδιαφανείς και ρουσφετολογικές» τις μεθοδεύσεις με αποτέλεσμα να κινηθεί αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας Χίου.


Μετά την καταδικαστική απόφαση, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας στη Χίο με επιστολή προς τους συναδέλφους του-καθηγητές υπεραμύνθηκε της πράξης του, λέγοντας ότι γνώριζε πως θα διοριστούν σε λίγες ημέρες στις Οινούσσες 3 καθηγητές ΠΕ4, εξ ου και εξέδωσε βεβαίωση υπεραριθμίας. Εξάλλου, όπως τονίζει, η εν λόγω καθηγήτρια ήταν μητέρα πολύ μικρού παιδιού και έγκυος και «ήταν σαν να μην υπήρχε, αφού πάλι θα έπαιρνε άδειες όλη τη χρονιά…». Στο πλευρό του προϊσταμένου τους τάχθηκαν εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Του ΘΟΔΩΡΗ ΠΥΛΙΩΤΗ
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 10/02/2009

Διαφήμιση