Αρχική Νέα Οικονομία Εκδήλωση INTERAMERICAN στη Χίο με θέμα:«Εξασφάλιση και Προοπτική στο Σημερινό Περιβάλλον»

Εκδήλωση INTERAMERICAN στη Χίο με θέμα:«Εξασφάλιση και Προοπτική στο Σημερινό Περιβάλλον»

37

Εκδήλωση που διοργανώνει η INTERAMERICAN στη Χίο τη Δευτέρα το απόγευμα, 7.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο ΧΑΝΔΡΗΣ, με θέμα:«Εξασφάλιση και Προοπτική στο Σημερινό Περιβάλλον».

 

Παρουσίαση της INTERAMERICAN στη Χίο
Σταθερά αξιόπιστη και καινοτόμος, με σύγχρονες προτάσεις

Σταθεροποίηση της κερδοφορίας της πέτυχε η INTERAMERICAN το 2008, χρονιά που σηματοδότησε την έναρξη μιας δύσκολης περιόδου και για τις επιχειρήσεις της ασφαλιστικής αγοράς, λόγω των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, τα τακτικά (λειτουργικά) κέρδη της Εταιρείας μετά από φόρους την περασμένη χρονιά ανήλθαν στα 23 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 91,3% έναντι του 2007 (12 εκατ.). Τα κέρδη αυτά, μετά τον υπολογισμό της απομείωσης του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της Εταιρείας, περιορίζονται στα 6,8 εκατ. ευρώ. Η επί τετραετία –από το 2005 έως σήμερα- επίτευξη αυξανόμενων λειτουργικών κερδών καταδεικνύει την οικονομική ευεξία της INTERAMERICAN, ως συνέπεια ενός σταθερού επιχειρησιακού προσανατολισμού. 

Κορυφαία διοικητικά στελέχη της INTERAMERICAN επισκέφθηκαν τη Χίο και τη Δευτέρα (16 Μαρτίου) παρουσίασαν στο ξενοδοχείο «Χίος Χανδρής» το σύγχρονο πρόσωπο της Εταιρείας, παρουσία πολλών εκπροσώπων της επιχειρηματικής ζωής, θεσμικών φορέων και αρχών του νησιού, αλλά και ενδιαφερομένων πολιτών. Στόχος ήταν να αναδειχθεί η δυναμική τοποθέτηση της INTERAMERICAN απέναντι στα βασικά οικονομικά και ασφαλιστικά ζητήματα που απασχολούν κάθε Έλληνα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Κατά την εκδήλωση, ο Συντονιστής του τοπικού Γραφείου Πωλήσεων της INTERAMERICAN κ. Μαρίνος Μπαχάς έδωσε το στίγμα της πολυετούς παρουσίας της Εταιρείας στη Χίο και παρουσίασε τις σύγχρονες δυνατότητες του Γραφείου. Ο Διευθυντής Marketing κ. Γιάννης Καντώρος μίλησε για την επιτακτική ανάγκη εξασφάλισης στη σημερινή εποχή και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing κ. Μάρκος Φραγκουλόπουλος για τις ευκαιρίες που διανοίγονται σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των χρημάτων. Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή Πωλήσεων και Marketing κ. Γιώργο Μαυρέλη, ο οποίος αναφέρθηκε στις προκλήσεις και τον ρόλο της INTERAMERICAN στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον, δίνοντας ταυτόχρονα και μια πειστική εικόνα για την ηγετική φυσιογνωμία της Εταιρείας, που συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια πρωταγωνιστικής παρουσίας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Κατά την εκδήλωση τα διοικητικά στελέχη της INTERAMERICAN τίμησαν, για τη διακεκριμένη επιχειρηματικότητά τους και την προσφορά τους στην τοπική και εθνική οικονομία, τις επιχειρήσεις Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, ΝΗΡΕΥΣ Ιχθυοκαλλιέργειες Χίου και MASTIC SPA.

Τα παραγωγικά αποτελέσματα – τα μεγέθη
Η INTERAMERICAN, που αποτελεί από το 2001 μια από τις εταιρείες «αιχμής» του μεγάλου Ομίλου EUREKO, ο οποίος δραστηριοποιείται σε 12 ευρωπαϊκές χώρες και εδρεύει στην Ολλανδία, παρουσίασε το 2008 –παρά την κρίση που ξεκίνησε, αγγίζοντας και τις ασφάλειες- την καλύτερη παραγωγική δραστηριότητα της τελευταίας δεκαετίας. Τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα του 2008 είναι 466 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 3,2% σε σχέση με το 2007.

Ειδικότερα, η INTERAMERICAN πέρυσι πέτυχε αύξηση 8% στην παραγωγή των Γενικών Ασφαλειών και οριακή αύξηση συνολικά στις ασφάλειες Ζωής – Υγείας – Ομαδικές. Στους κλάδους Γενικών Ασφαλειών η Εταιρεία είχε μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 167,4 εκατ. ευρώ που αναλογούν σε μερίδιο αγοράς 6,2%, συνυπολογιζομένου και του τομέα Βοηθείας (Οδική και Άμεση Ιατρική Βοήθεια), όπου η INTERAMERICAN διαθέτει μοναδική ιδιόκτητη υποδομή. Στους κλάδους Ζωής και Υγείας η παραγωγή έφθασε τα 289,3 εκατ. ευρώ και το μερίδιο αγοράς 11,6%.

Η Εταιρεία εισήγαγε την περασμένη χρονιά 200 χιλιάδες νέους πελάτες και αναδείχθηκε, για τρίτη φορά στην τελευταία τετραετία, το ισχυρότερο όνομα στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, σύμφωνα με μέτρηση της κοινής γνώμης (έρευνα Tradelink Reputation – Famous Brands 2008).  Η έρευνα ικανοποίησης πελατών που διενεργήθηκε για λογαριασμό της INTERAMERICAN από την GFK Hellas, έδωσε ικανοποιημένο το 80% των πελατών, ποσοστό υψηλότερο από αυτό της αγοράς.

Το επιχειρηματικό σχέδιο
Η INTERAMERICAN, προσαρμοζόμενη στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του σημερινού οικονομικού περιβάλλοντος και με βασικό στόχο τη διατήρηση της κεφαλαιακής ισχύος (235 εκατ. ευρώ ίδια κεφάλαια) και της πολύ υψηλής φερεγγυότητας που τη χαρακτηρίζουν, θα επιδιώξει φέτος την κερδοφορία με μέτρα για τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών και υπηρεσιών της, σε συνδυασμό με την καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της και τον περαιτέρω εξορθολογισμό των δαπανών. Οι πελάτες είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της INTERAMERICAN, που από το 2000 έως σήμερα έχει καταβάλει 2,14 δισ. ευρώ σε αποζημιώσεις, επιβεβαιώνοντας έτσι τη συνέπειά της έναντι των υποχρεώσεών της.

Στους τομείς των δραστηριοτήτων της, η Εταιρεία εστιάζει στην προώθηση της αποταμίευσης και της προστασίας του εισοδήματος στον κλάδο Ζωής, στη βελτίωση του προϊοντικού μείγματος στον κλάδο Γενικών Ασφαλειών με έμφαση στην ανάπτυξη των ασφαλίσεων κατοικίας και επιχειρήσεων και στην είσοδο σε νέες αγορές, όπως π.χ. είναι η αγορά ασφάλισης αστικής ευθύνης περιβάλλοντος και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ στον τομέα της Υγείας, όπου πρωτοπορεί με τη λειτουργία του μοναδικού Συστήματος Υγείας Medisystem, προσδοκάται η συνέχιση των εξαιρετικών αποτελεσμάτων από την προώθηση των νέων προγραμμάτων Υγείας. Αξίζει να τονισθεί ότι στην Υγεία η INTERAMERICAN πέτυχε εντυπωσιακές πωλήσεις το τελευταίο τρίμηνο του 2008 και το πρώτο δίμηνο του 2009, χάρη στο προσιτό κόστος των νέων προγραμμάτων, τα οποία καλύπτουν ολοκληρωμένα –από την πρόληψη μέχρι τη νοσηλεία- τον ασφαλισμένο. Ειδικότερα στη Χίο, το Medisystem λειτουργεί με δίκτυο 15 ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και με συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα (1 ακτινολογικό και 2 μικροβιολογικά εργαστήρια).

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων η διοίκηση της INTERAMERICAN προχωρεί σε διαρθρωτικές επιλογές δομής, λειτουργιών, επενδύσεων και πωλήσεων, με σχεδιασμό προϊόντων που απαντούν στις ανάγκες του σημερινού οικονομικού περιβάλλοντος και με ενίσχυση της πολυκαναλικής διανομής, η οποία στηρίζεται στο εταιρικό δίκτυο Γραφείων Πωλήσεων, στο Πρακτορειακό δίκτυο, στις τραπεζικές συνεργασίες και στις απ’ ευθείας (direct) πωλήσεις.

 

Από το Γραφείο Τύπου
του Ομίλου INTERAMERICAN
(Τηλ. 210 – 9461554)                                                    16 Μαρτίου 2009

 

Διαφήμιση