Αρχική Νέα Οικονομία Εξώδικα Ακτοπλόων για τις εκπτώσεις εισιτηρίων

Εξώδικα Ακτοπλόων για τις εκπτώσεις εισιτηρίων

39


{fnc titlos}Τα εξώδικα των ακτοπλόων μέσω της Ενωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας δέχτηκαν οι Υπουργοί Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργος Ανωμερίτης, και Οικονομίας, Νίκος Xριστοδουλάκης, με τα οποία ζητείται να ανακληθεί η υπουργική απόφαση για τη xορήγηση εκπτώσεων ή δωρεάν παροxής εισιτηρίων σε 20 κατηγορίες συμπολιτών μας (ακόμη και στις γραμμές ελεύθερης δρομολόγησης  που ο ανταγωνισμός είναι ελεύθερος).
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, σκοπός των εξωδίκων είναι να καταστήσουν το Δημόσιο υπερήμερο για τις ζημιές που θα προκληθούν στις εταιρείες από τις εκπτώσεις.
Στα εξώδικα μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής επιχειρήματα:
«Η υπουργική απόφαση αντίκειται στο Σύνταγμα αφού καταργεί την ισότητα των πολιτών. Δεν στηρίζεται στο νόμο. Αποτελεί καταxρηστική άσκηση της εκτελεστικής εξουσίας εξυπηρέτηση ορισμένων ομάδων πολιτών».
Προσφυγές έγιναν επίσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στη ΡΑΘΕ (Ρυθμιστική Αρχή Θαλασσίων Συγκοινωνιών) όπου πρώτη προχώρησε την περασμένη εβδομάδα η Hellas Flying Dolphins, ενώ η προθεσμία εκπνέει την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου οπότε και συμπληρώνεται ένας μήνας από την κοινοποίηση της υπουργικής απόφασης για τις εκπτώσεις.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗμερίδα Πανεπιστημίου για μετά το Γιοχάνεσμπουργκ εποχή
Επόμενο άρθροΧώρους αναζητά η Βιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗ