Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση ΕΣΗΕΠΗΝ για την απεργία στις 2/4

Ανακοίνωση ΕΣΗΕΠΗΝ για την απεργία στις 2/4

8

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων εξαγγέλλει 24ωρη απεργία για την  ερχόμενη Πέμπτη 2 Απριλίου 2009, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις του κλάδου αλλά και του συνόλου των εργαζομένων.
Η απεργία θα ξεκινήσει στις 6 π.μ. της Πέμπτης 2 Απριλίου 2009 και θα εκπνεύσει στις 6 π.μ. της Παρασκευής 3 Απριλίου 2009.
Από την απεργία, όπως κατά κανόνα συμβαίνει, εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και η εξαίρεση αυτή ισχύει κατά τον χρόνο κάλυψης των εργατικών συλλαλητηρίων.
Η διαρκώς εντεινόμενη κρίση και στον χώρο των Μ.Μ.Ε., η προσπάθεια μετακύλησης στις πλάτες των εργαζομένων των συνεπειών της κρίσης, οι απολύσεις και οι περικοπές θέσεων εργασίας, οι νόμοι που ναρκοθετούν ασφαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα, είναι παράγοντες που θέτουν σε εγρήγορση τους δημοσιογράφους όλης της χώρας.
Μαζί με τους συναδέλφους μας αλλά και με το σύνολο των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. διεκδικούμε:
– Την διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των συναδέλφων, την εγκατάλειψη σχεδίων που αποβλέπουν σε ελαστικότερες μορφές απασχόλησης και την αναστολή απολύσεων που δρομολογούνται στο όνομα της οικονομικής συγκυρίας και της κρίσης.
– Την πλήρη και απαρέγκλιτη εφαρμογή των όσων προβλέπονται από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
– Την περιφρούρηση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων και την αναστολή κάθε σχεδίου που προσβλέπει στις αλλαγές των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και στην μείωση των συντάξεων.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί τους συναδέλφους μαζικά να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της ερχόμενης Πέμπτης και να δώσουν το παρών στα κατά τόπους συλλαλητήρια που οργανώνονται από τα Εργατικά Κέντρα.  


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΙδιωτική Δωρεά ασθενοφόρου στα Καρδάμυλα
Επόμενο άρθροΚαι του χρόνου την Πρωταπριλιά!