Αρχική Νέα Οικονομία ΠΑΣΚΕΔΙ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καταστημάτων Εστίασης & Διάσκεδασης: ικανοποίηση από τη μείωση του...

ΠΑΣΚΕΔΙ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καταστημάτων Εστίασης & Διάσκεδασης: ικανοποίηση από τη μείωση του φόρου παρεπιδημούντων

8

 
Όσο μακρινό φάνταζε κάποτε το όνειρο της μείωσης του δημοτικού φόρου 2% έγινε πραγματικότητα. Το Σχέδιο Νόμου με τίτλο ‘’ Σύστημα άυλων τίτλων, διατάξεις για την Κεφαλαιαγορά, Φορολογικά θέματα και λοιπές διατάξεις ‘’ που ψηφίστηκε καθ’ ολοκληρία στη Βουλή την Παρασκευή 20 Μαρτίου, οδηγεί σε μια ουσιαστική οικονομική απαλλαγή του κλάδου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Από 1 Ιανουαρίου 2009 θα καταβάλουν στους Ο.Τ.Α. φόρο 0,5% και όχι 2%.
Πέραν των υπομνημάτων που στείλαμε σε όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, μια ασχολία στην οποία άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς ρίχνουν την αυλαία των προσπαθειών, θεωρώντας τα υπέρτατο όπλο για την διεκδίκηση. Για τον λόγο αυτό φυσικά, δεν έχουν καταφέρει τίποτα διότι στερούνται και θέληση αλλά και ικανότητα.


Εμείς όχι απλά συνεχίσαμε, αλλά σχεδιάσαμε στρατηγικά τις κινήσεις μας, χρησιμοποιώντας αήττητα νομικά επιχειρήματα, οικονομικά μεγέθη συγκριτικών μελετών και προτάσεις ανάπτυξης της τουριστικής βιομηχανίας απαλλαγμένης όμως από φόρους – χαράτσια και ανεδαφικές οικονομικές πολιτικές ώστε να δεχθούν να ικανοποιήσουν το αίτημά μας και μέσα στους διαδρόμους της Βουλής,  δεν αφήσαμε να συζητηθεί τίποτε άλλο πέρα από τη μείωση του δημοτικού φόρου 2% σε 0,5% και την οικονομική εξυγίανση του κλάδου μας!


Γραφείο τύπου ΠΑΣΚΕΔΙ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο«Ναυτικός κύκλος στα 3 ΕΠΑΛ»
Επόμενο άρθροΤο Μεσοσαράκοστο γιορτάσαν οι Κεραμούσοι