Αρχική Απόψεις Aρθρα Γιάννης Κοσμίδης: ομιλία στην εκδήλωση της ΟΧΣΑ προς τιμήν του Πατέρα Αντωνίου...

Γιάννης Κοσμίδης: ομιλία στην εκδήλωση της ΟΧΣΑ προς τιμήν του Πατέρα Αντωνίου Παπανικολάου

12

 Ο Βουλευτής Χίου Ιωάννης Κοσμίδης, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, παρευρέθηκε στην εκδήλωση της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής προς τιμήν του Πατέρα Αντωνίου Παπανικολάου, δημιουργού της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης η «Κιβωτός του Κόσμου». Στο χαιρετισμό του εξήρε την σπουδαιότητα και σημασία του έργου του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου, που αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στο κίνημα του εθελοντισμού και τη κοινωνική προσφορά. Παράλληλα τόνισε ότι το Εθνικό Ταμείο για την Κοινωνική Συνοχή, που πρόσφατα θεσμοθέτησε η κυβέρνηση και λειτουργεί ήδη, πρέπει να συνεργαστεί με τις Μ.Κ.Ο. που ασχολούνται με την Κοινωνική Αλληλεγγύη.


Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Κοσμίδης επισήμανε:
     «Η δημιουργία προ δεκαετίας και πλέον της Μ.Κ.Ο. «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», πιστεύω ότι αποτέλεσε ένα σημαντικό σταθμό στο κίνημα του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς, δημιουργώντας μια νέα δυναμική που μπορεί να κινητοποιήσει (και εν πολλοίς το κάνει) πολλές και σημαντικές δυνάμεις προς τον ίδιο σκοπό.
     Η «Κιβωτός του Κόσμου» υπό την έμπνευση και την καθοδήγηση του ιδρυτή της Πατέρα Αντωνίου Παπανικολάου και με μοναδικό κίνητρο την αγάπη προς τα παιδιά, τους φτωχούς, τους άστεγους, τους εγκαταλελειμμένους, προσφέρει τα δώρα της καρδιάς που συγκεντρώνει:
* σε παιδιά διαφόρων φυλών, εθνοτήτων και θρησκειών,
* στις μητέρες που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της ζωής και να αναθρέψουν τα παιδιά τους,
* σε άστεγους και πρόσφυγες που όλοι γνωρίζουμε πόσο ανάγκη έχουν τα στηρίγματα της κοινωνίας προκειμένου να επιβιώσουν,
* σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη ένα χέρι βοήθειας.
     Πέραν όμως από τα αισθήματα υπερηφάνειας για τον συμπατριώτη μας και την έκφραση συγχαρητηρίων, είναι υποχρέωση της Πολιτείας να συμβάλλει με αποφασιστικό και μόνιμο τρόπο στην προσπάθεια που καταβάλλει η «Κιβωτός του Κόσμου» και άλλες Μ.Κ.Ο. Η δημιουργία και η λειτουργία του Εθνικού Ταμείου για την Κοινωνική Συνοχή πιστεύω ότι θα συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή. Παράλληλα θα πρέπει να επιστρατεύσουμε καινοτόμες ιδέες για την υλοποίηση του στόχου της προστασίας όλων των συνανθρώπων μας που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή απειλούνται από αυτόν. Στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε, ο καθένας με τις δυνάμεις που διαθέτει».Από το Γραφείο Τύπου
του Βουλευτή Χίου Γιάννη Κοσμίδη

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης: Ασφάλεια στη θάλασσα: Προς υιοθέτηση της τρίτης δέσμης μέτρων
Επόμενο άρθροΟι πόλεμοι καταστρέφουν (και) τα οικοσυστήματα, του Τάσου Σαραντή