Αρχική Νέα Τοπικά Παρέμβαση από τους “Πολίτες Ομηρούπολης” για το έθιμο του Ρουκετοπόλεμου

Παρέμβαση από τους “Πολίτες Ομηρούπολης” για το έθιμο του Ρουκετοπόλεμου

9

                                                                
        Βροντάδος 4/04/09                             
                                                                                 
                             Δελτίο  τύπου
 Το έθιμο του ρουκετοπόλεμου  είναι σημείο αναφοράς για τον Βρονταδο και πόλος έλξης για το νησί μας, την περίοδο του Πάσχα.
Μετρώντας περισσότερο από έναν αιώνα ζωής , εξακολουθεί να προσφέρει την μοναδικότητα του σε επισκέπτες και κατοίκους , με ότι αυτό συνεπάγεται για την προβολή αλλά και την οικονομία  του τόπου μας.
Βασιζόμενο στην εθελοντική προσφορά αλλά και την αγάπη των ρουκετατζηδων για τον τόπο τους, το έθιμο του ρουκετοπόλεμου, αναβιώνει  κάθε χρόνο την βραδιά της Ανάστασης.
Δυστυχώς εφέτος το κλίμα συναίνεσης που υπήρχε μεταξύ των υπηρεσιών του νομού, δυναμιτίστηκε από μια άστοχη ενέργεια, που όμως απειλεί να «τινάξει στον αέρα» την καλύτερη και μακροβιότερη διαφήμιση του νησιού μας, κατά  την Πασχαλινή περίοδο.
Οι «Πολίτες Ομηρούπολης» καλούν όλους να δείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ζητώντας παράλληλα από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες να αναλογιστούν τις συνέπειες που θα έχουν περαιτέρω άστοχες κινήσεις.
Αυτό που προέχει είναι η διατήρηση  του  ήπιου  και συναινετικού κλίματος των προηγούμενων ετών, με μοναδικό στόχο την ασφαλή διεξαγωγή του εθίμου.
Για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που έχουν τεθεί και αφορούν την περίοδο κατασκευής των ρουκετών και τις προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν , υπενθυμίζουμε ότι έχουμε ζητήσει την σύγκληση  δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα συζήτησης τον ρουκετοπόλεμο  και μάλιστα με την παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων( Νομαρχία- Αστυνομία ).
Θεωρούμε ότι είναι καιρός η δημοτική αρχή να λάβει σοβαρά υπόψη της  το συγκεκριμένο αίτημα, σε μια  όμως ουδέτερη χρονικά περίοδο, προκειμένου να αναλάβουμε όλοι την ευθύνη που μας αναλογεί και να θωρακίσουμε το έθιμο του ρουκετοπόλεμου, κληροδοτώντας  το με όρους και όρια   στις επόμενες γενιές.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠασχαλινό παζάρι στον Κήπο από τη ΣΕ Οδηγισμού
Επόμενο άρθροΤουρνουά μπριτζ τον Ιούνιο στη Χίο