Αρχική Νέα Τοπικά Ζητούν παράταση για σφαγεία οι κρεοπώλες

Ζητούν παράταση για σφαγεία οι κρεοπώλες

7

  Στο γραφείο του Δημάρχου βρέθηκαν την Παρασκευή το μεσημέρι οι κρεοπώλες προκειμένου να ζητήσουν την παράταση λειτουργίας των δημοτικών σφαγείων στον Κοφινά, τόσο για την εξυπηρέτηση τη δική τους όσο και των καταναλωτών τις ημέρες του Πάσχα.
      Συγκεκριμένα οι κρεοπώλες αναφέροντας ότι τα καινούρια σφαγεία δεν έχουν καν προσωπικό για να λειτουργήσουν και ότι είναι αδύνατον ύστερα από προφορικές πληροφορίες που είχαν από τον υπεύθυνο να δουλέψουν επαρκώς  , ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες μέσα στο Πάσχα, ζήτησαν να παραμείνουν ανοιχτά τα δημοτικά σφαγεία, τουλάχιστον μέσα στις γιορτές.
      Εν τω μεταξύ πρέπει να σημειωθεί ότι στη 1η του μήνα η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Ν.Α. Χίου, έστειλε ανακοίνωση στο Δήμο και τη Νομαρχία ότι το Δημοτικό σφαγείο δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την υγιεινή των τροφίμων και για τον καθαρισμό ειδικών διατάξεων για την οργάνωση επίσημων ελέγχων στα προϊόντα ζωική προέλευσης που προορίζονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο, ενώ επισήμανε ότι δεν έχει οριστεί ακόμη υπεύθυνος λειτουργία του εν λόγω σφαγείου, ζητώντας την αποκατάσταση των ελλείψεων.
      Την επόμενη κιόλας ημέρα ο Νομάρχης έδωσε το πράσινο φως της διενέργειας κρεοσκοπικού ελέγχου στα δημοτικά σφαγεία, παράλληλα με το ιδιωτικό Βιομηχανικό σφαγείο της εταιρίας “Mr Mon Α.Ε.» που θα λειτουργήσει υπό όρους έως να ενημερωθούν οι φορείς και οι πολίτες και όχι πέρα της 15ης Απριλίου.
       Ωστόσο, οι κρεοπώλες μάζεψαν τις 7 υπογραφές Δημοτικών Συμβούλων  που χρειάζονται για να γίνει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο (το βράδυ της Δευτέρας 6/4), για να συζητήσουν ξανά την παράταση λειτουργίας των Δημοτικών Σφαγείων, ενώ δηλώνουν αισιόδοξοι ότι το ΔΣ αυτή τη φορά θα ικανοποιήσει το αίτημά τους.
      Να σημειώσουμε ότι στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία ότι αν πάρει άδεια το ιδιωτικό σφαγείο θα κλείσουν τα δημοτικά, αίτημα που υποστήριξαν και οι κάτοικοι του Κοφινά.
      Παράλληλα οι κρεοπώλες επ’ ευκαιρίας της επίσκεψής τους στο Δήμαρχο επισήμαναν τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι ίδιοι αλλά και οι καταναλωτές με τη λειτουργία μόνο ιδιωτικών σφαγείων, όπως για παράδειγμα με το μονοπώλιο θα ανέβουν οι τιμές.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔήμαρχος Ψαρών: 24 ώρες Ψαρά- Πειραιάς
Επόμενο άρθροΣεμινάριο Α’ & Β’ βαθμιας Διεύθυνσης με θέμα: Η διοίκηση της σχολικής μονάδας