Αρχική Νέα Τοπικά Κακοτεχνίες στις εργατικές κατοικίες στη Γεωργική Σχολή, ζητά κλιμάκιο ΕΚΧ

Κακοτεχνίες στις εργατικές κατοικίες στη Γεωργική Σχολή, ζητά κλιμάκιο ΕΚΧ

35

 

Σε τρία κατεβατά χειρόγραφα, που τα κατέθεσαν στο Εργατικό Κέντρο, οι κάτοικοι των εργατικών κατοικιών της «Γεωργικής Σχολής, συγκεκριμένα ο νεοσύστατος σύλλογός τους «Δεσποτικός Διονυσίου Τετάρτου», έχουν καταγράψει τα κακοτεχικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις νέες κατοικίες τους, ζητώντας τα αυτονόητα, «επειδή έχουμε αντιληφθεί ότι παραλάβαμε σπίτια με ημερομηνία λήξης «πρόωρη», και ότι οποιαδήποτε προσπάθεια μας μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να αποσπάσει την προσοχή του ΟΕΚ…», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Το Εργατικό Κέντρο με τη σειρά του έστειλε επιστολή τον Πρόεδρο του ΟΕΚ και όλους τους αρμόδιους ζητώντας να προβούν άμεσα στην αποστολή κλιμακίου τεχνικών υπηρεσιών, ούτως ώστε να καταγράψει το σύνολο των κακοτεχνιών για να εκτελεστούν το συντομότερο δυνατό οι δέουσες εργασίες αποκατάστασης.
Η εισροή υδάτων σε υπόγεια, οι στέγες και τοιχοποιίες, η εκτεταμένη φθορά επιχρισμάτων και ελαιοχρωματισμών σε χρόνο μικρότερο του ενός έτους, καθώς και η εγκυμονούσα σοβαρούς κινδύνους για πρόκληση ατυχημάτων, κακή κατασκευή ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, όπως και η υποχώρηση και αποκόλλησης των περιφερειακών ζωνών, είναι μερικά από τα σοβαρότερα προβλήματα που βιώνουν στην καθημερινότητά τους οι κάτοικοι του οικισμού, οι οποίοι χαρακτηρίζουν τα σπίτια τους ως σπίτια με πρόωρη ημερομηνία λήξης.
«Ελπίζουμε τα όνειρα των ανθρώπων που απόκτησαν τα σπίτια αυτά, να μην τα θάψετε βαθιά μέσα στα προβλήματα που τους έχουν προκαλέσει. Όλοι στην αρχή κάναμε μια προσπάθεια να φτιάξουμε μόνοι μας κάποια προβλήματα. Ένα φτιάχναμε και δύο παρουσιαζόταν. Έτσι εξαντλήσαμε τον οικογενειακό μα προϋπολογισμό…» είναι μερικά από τα λόγια αγανάκτησης των τυχερών- άτυχων που έπεσαν στην ανάγκη της κρατικής μέριμνας για την απόκτηση στέγης.

Eγγραφο στον ΟΕΚ από το Νομάρχη
Tην άμεση αποστολή κλιμακίου τεχνικών, ζήτησε από τον ΟΕΚ και ο Νομάρχης, μετά από σχετική ενημέρωση που είχε από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι εργατικές κατοικίες στο Χαλκειός πρωην «Γεωργική σχολή», και να προχωρήσει στην αποκατάσταση τους.
«Οι κάτοικοι των εργατικών κατοικιών έχουν επανειλημμένα προβεί σε καταγραφή των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί, ζητώντας την παρέμβαση σας», τονίζει ο κ.Λαμπρινούδης, καθιστώντας επίσης επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας χώρων για καταστήματα (κεφετέρια, μίνι μάρκετ κλπ), ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι.
Εξάλλου στο έγγραφο προς τον ΟΕΚ, το Εργατικό Κέντρο, υπενθύμισε τη δέσμευση του προέδρου του ΟΕΚ, στη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στο γραφείο του στις 12 -2-09, παρουσία και του μητροπολίτη Χίου, επι ποινή ρήτρας για την αποκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του παλιού διοικητηρίου και του ιερού ναού Αγ. Πολυκάρπου, καθώς επίσης και την παραχώρηση των καταστημάτων στο Δήμο της περιοχής πράγμα που θα βοηθήσει σημαντικά στις τρέχουσες καθημερινές ανάγκες των ως άνω κατοίκων, λόγω της απόστασης από το κέντρο της πόλης.

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝ.Α. Χίου: διαδικασία καθορισμού λατομικών ζωνών στο Νομό
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη τύπου Αρ. Μπελλέ