Αρχική Νέα Τοπικά 1η ΜΑΗ- Διπλή συγκέντρωση στις 10.00 το πρωί

1η ΜΑΗ- Διπλή συγκέντρωση στις 10.00 το πρωί

5

 1η Μαϊου. Μέρα ταξικής αλληλεγγύης της παγκόσμια εργατικής τάξης. Τη φετινή χρονιά , όπου η εργατική τάξη πλήττετε χωρίς όρια από την οικονομική κρίση και την Κυβερνητική πολιτική, έχει ένα λόγο παραπάνω και αναμένεται να κινητοποιηθεί δυναμικά διεκδικώντας τα δικαιώματά της και διαφυλάσσοντας τα κεκτημένα των εργαζομένων 1886.
«Η φετινή Πρωτομαγιά, βρίσκει τους εργαζομένους του πλανήτη στο μάτι του κυκλώνα του νεοφιλελευθερισμού. Ενός κυκλώνα που αφού σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, αφού δημιούργησε την βαθιά καπιταλιστική κρίση προσπαθεί να γκρεμίσει ότι οι εργαζόμενοι με αγώνες έχουμε χτίσει στο οικοδόμημα των εργατικών, κοινωνικών, ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αντώνης Παπαντωνάκης , σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε την Τετάρτη, καλώντας τη χιακή κοινωνία στην συγκέντρωση που θα γίνει στην 1η του Μάη και ώρα 10.00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο
Για την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στους εργαζομένους μίλησε και ο Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Μανώλης Στάθης, αναφέροντας ότι οι επιπτώσεις της έχουν πολλαπλασιαστεί εξ αιτίας της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, ενώ τόνισε επίσης ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την ανάπτυξη αγώνων.
«Δεν θυμόμαστε τα τελευταία χρόνια άλλη Πρωτομαγιά, όπου οι οικονομικές συνθήκες παγκοσμίως να είναι τόσο δύσκολες και τόσο δεινές κυρίως για τους εργαζόμενους και για όλους εκείνους του μικρομεσαίους, που αγωνίζονται καθημερινά για τα προς το ζην», ανέφερε και ο Παντελής Κρίκης, καλώντας με τη σειρά του τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο.


Στην είσοδο της Απλωταριάς θα γίνει η αγωνιστική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Πρωτομαγιά στις 10.00 το πρωί, διεκδικώντας κι αυτοί τα αιτήματα που οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν πριν 123 χρόνια, με πρωτοπόρους τους εργαζομένους του Σικάγου το 1886 ( ώρες εργασίες, 8 ώρες ανάπαυσης, 8 ώρες μόρφωσης) και που κατέκτησαν, με στόχο τη διαφύλαξη τους.