Αρχική Απόψεις Aρθρα Καταγγελία παραρτήματος Ν. Χίου της Ελληνικής ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ Εταιρείας

Καταγγελία παραρτήματος Ν. Χίου της Ελληνικής ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ Εταιρείας

55

 Το Παράρτημα Ν. Χίου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ενημερώνει και καταγγέλλει τα ακόλουθα:

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον Εκπαιδευτικό κόσμο της Χίου, τους μαθητές και τους γονείς τους για τα όσα απίστευτα και πρωτόγνωρα εμπόδια δημιουργούν στο Παράρτημά μας οι υπεύθυνοι του Βιβλιοπωλείου «Πυξίδα».
Από την περσινή Σχολική χρονιά ξεκινήσαμε μια προσπάθεια για την έκδοση, σε Πανελλήνια κλίμακα, βιβλίου που να περιέχει διαγωνίσματα για τις Προαγωγικές Εξετάσεις του Λυκείου, το οποίο να βασίζεται στα θέματα των εξετάσεων που τέθηκαν στα Λύκεια του Νομού μας τα έτη 2007 και 2008. Δημιουργήσαμε Επιτροπές που μελέτησαν τα θέματα, τα έλυσαν, τροποποίησαν και προσάρμοσαν κάποια από αυτά και στο τέλος προτάθηκαν για έκδοση όσα κρίθηκαν κατάλληλα.
Παράλληλα ξεκίνησε μια περίεργη, και πέρα από κάθε λογική, προσπάθεια προσεταιρισμού του βιβλίου αυτού από το βιβλιοπωλείο «Πυξίδα».
Δεν θα αναφερθούμε στα περσινά γεγονότα τα οποία καταγγείλαμε Δημόσια από τα ΜΜΕ.

Το Σάββατο 10 / 05 / 09 μετά από πολλούς κόπους και προσπάθειες, κυκλοφόρησε το βιβλίο αυτό. Από εκείνη λοιπόν τη στιγμή ξεκίνησε από την «Πυξίδα» η αντιγραφή και η πώλησή του με άλλο τίτλο, άλλο εξώφυλλο, χωρίς τους προλόγους, αλλά με πιστή αντιγραφή των υπόλοιπων 240 σελίδων του. Για προφανείς λόγους, η τιμή με την οποία το πωλούν είναι το 60 % της τιμής του.
Είναι φανερή η βλάβη (ηθική κατά κύριο λόγο) που υφίσταται το Παράρτημά μας, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν έχει Εμπορικό χαρακτήρα.
Τα όποια έσοδά του χρησιμοποιούνται για την Επιμόρφωση των μελών του, για τη διεξαγωγή Ημερίδων, Διαλέξεων, Σεμιναρίων, κ.λ.π. Επίσης, παρά τη βαθειά πίστη μας ότι σε θέματα που άπτονται της Παιδείας δεν έχουν καμία θέση Δικαστικές ή παρόμοιας φύσης διαμάχες, είμαστε υποχρεωμένοι να καταφύγουμε στη Δικαιοσύνη.
Θέλουμε επίσης να καταγγείλουμε Δημόσια την προσπάθεια παραπληροφόρησης, μέσω του τίτλου του βιβλίου – απομίμηση της «Πυξίδας», του ευαίσθητου χώρου των μαθητών και των γονέων τους.
Ο τίτλος του δικού μας βιβλίου είναι «Διαγωνίσματα Μαθηματικών για τις Προαγωγικές Εξετάσεις του Λυκείου».
Ο τίτλος του βιβλίου – απομίμηση είναι «Θέματα Εξετάσεων από τα Λύκεια της Χίου 2000-2008». Πληροφορούμε λοιπόν τους αγοραστές του βιβλίου – απομίμηση ότι δεν περιέχει κανένα απολύτως θέμα των εξετάσεων από το 2000 μέχρι το 2005. Περιέχει αυτούσια τα Διαγωνίσματα, τα οποία δημιουργήθηκαν από το Παράρτημα με τη διαδικασία την οποία περιγράφουμε στην αρχή. Οι λόγοι της παραπληροφόρησης είναι, βεβαίως, προφανείς.
Ειλικρινά δεν χωράνε στο μυαλό μας οι μεθοδεύσεις του βιβλιοπωλείου «Πυξίδα», οι οποίες μας έχουν περιπλέξει στην απίστευτη αυτή περιπέτεια. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να προασπίσουμε τα συμφέροντα των μαθητών και των συναδέλφων μας.»

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Χίου της Ε.Μ.Ε.

Ράλλης Γιάννης Πρόεδρος
Κακαρίδου Ελένη Αντιπρόεδρος
Ζούντας Μανώλης Γραμματέας
Κωστάλας Θοδωρής Ταμίας
Μαργαρίτη Ειρήνη Μέλος
Κυλαδίτης Ζωρζής Μέλος
Σαλλιάρης Παντελής Μέλος

Διαφήμιση