Αρχική Νέα Τοπικά «Χίος, Νέα Εποχή Νέα Δύναμη»: επικοινωνιακό πανηγύρι του Νομάρχη…

«Χίος, Νέα Εποχή Νέα Δύναμη»: επικοινωνιακό πανηγύρι του Νομάρχη…

21

 Χίος 12, Μαΐου 2009ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔεν μας εκπλήσσει καθόλου το επικοινωνιακό πανηγύρι (δήθεν παρουσίασης των έργων) που έστησε ο Νομάρχης Χίου την ίδια ημέρα που εκδικάζονταν μία από τις τέσσερις υποθέσεις για σοβαρές παραβάσεις καθήκοντος που εκκρεμούν έναντί του. 

Παρά τα αναρίθμητα τηλέφωνα σε κλήρο και λαό και φυσικά το συνηθισμένο φούσκωμα από πλευράς διάφορων ικανοποιημένων κονδυλοφόρων το Ομήρειο δεν γέμισε. Ο κόσμος έδειξε ότι βαρέθηκε ποια την παραποίηση της πραγματικότητας και δεν πείθεται. 


Ο κ. Λαμπρινούδης  ανερυθρίαστα και χωρίς κανένα ίχνος ευθιξίας ανέφερε ότι τα έργα που παρουσίασε είναι έργα της τελευταίας διετίας.  Επιμελώς σιώπησε ηχηρά την χρηματοδότηση των έργων αλλά και το σχεδιασμό προηγούμενων Νομαρχών.  Ηχηρά σιώπησε για το ότι παρά τις μεγαλόστομες υποσχέσεις του για λύση του προβλήματος του νερού κατά την πρώτη του θητεία  αθέτησε την υπόσχεσή του επτά χρόνια μετά.  Παρουσίασε έργα των Υπουργείων, Δήμων ακόμη και Φορέων όχι μόνον ως δικά του αλλά και δικού του σχεδιασμού. 


Εμείς δεν μηδενίζουμε το έργο κανενός.  Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες.  Δεν ανεχόμαστε όμως την εξαπάτηση τύπου εικονικής πραγματικότητας.  Θέλουμε με ειλικρίνεια, διαφάνεια και εντιμότητα να ενημερώσουμε τον Χιακό λαό και μιλάμε όταν έχουμε πραγματικά κάτι να πούμε.
Δεν υποτιμούμε την νοημοσύνη του, τον αφήνουμε μόνο του να εξάγει τα συμπεράσματά του.


Ο κ. Λαμπρινούδης επιλεκτικά θυμάται και επιλεκτικά ξεχνάει!  Νομίζει ότι απευθύνεται σε ανθρώπους αποκομμένους  από την πραγματικότητα, οι οποίοι περιμένουν μόνον από την δική του εικονική πραγματικότητα να ενημερωθούν.


Εμείς λοιπόν για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια αναφέρουμε τα ακόλουθα :
1. Με τον νόμο περί αναμόρφωσης των οικονομικών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης  (ν.3345/2005) ο οποίος ψηφίστηκε το 2005, δηλαδή επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας οι πόροι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης πενταπλασιάστηκαν. 
2. Τα χρήματα που εισέρευσαν στα ταμεία της Νομαρχίας Χίου δόθηκαν από διορισμένους Περιφερειάρχες της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι δεν αξιολογούσαν τις ανάγκες των Νομών ανάλογα με  τις κομματικές προτιμήσεις των Νομαρχών.  Έτσι, ο κ. Λαμπρινούδης και οι συν αυτόν αντιμετωπίσθηκαν, προς όφελος της Χίου φυσικά, ως ισότιμοι και όχι ως παιδιά ενός κατώτερου θεού (για τους αμνήμονες).
3. Μέχρι το Μάρτιο του 2004 στο ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου περιόδου 2000-2006 είχαν ενταχθεί 214 έργα ενώ από τότε μέχρι σήμερα είναι ενταγμένα 656 έργα.
4. Οι εντάξεις έργων από το 70% έφθασαν το 144% της Δημόσιας Δαπάνης.
5. Οι δαπάνες δηλαδή η απορρόφηση των χρημάτων από 9% έφθασαν το 101,4% δίνοντας έτσι μεγάλη δύναμη.
6. Συνολικά για Λιμενικά έργα η Χίος έλαβε για το Λιμάνι των Μεστών 15 εκατ. ευρώ, για το Λιμάνι των Ψαρών 6,3 εκατ. ευρώ, για το κρηπίδωμα στο Λιμάνι των Οινουσσών 637 χιλ. ευρώ.
7. Για Οδικά έργα η Χίος έλαβε για Παράκαμψη της Πόλης 5,8 εκατ. ευρώ, για ολοκλήρωση Χίου-Μεστά 14,3 εκατ. ευρώ.
8. Στην εκπαίδευση χρηματοδοτήθηκαν για εξοπλισμό με 920 χιλ. ευρώ από το ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου οι ΑΕΝ Οινουσσών και Χίου για την αναβάθμιση των σπουδών τους.  Ενώ χρηματοδοτήθηκαν από τον ΟΣΚ το σχολικό κέντρο Καμποχώρων και άπειρες κατασκευές και ανάγκες των σχολείων τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  Χρηματοδοτήθηκαν σχολικές βιβλιοθήκες και εξοπλισμός Φυσικών Επιστημών και ΣΕΚ-ΤΕΕ.
9. Στον τομέα της Προστασίας του Περιβάλλοντος χρηματοδοτήθηκαν μεγάλα έργα αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών, συγκεκριμένα από το ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου χρηματοδοτήθηκαν τα δίκτυα αποχέτευσης στα Καμπόχωρα η κατασκευή Βιολογικού Καθαρισμού στις Οινούσσες.  Χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου με 7,94 εκατ. ευρώ ο ΧΥΤΑ της Νότιας Χίου.  Ενώ χρηματοδοτήθηκε από τους ΚΑΠ ο ΧΥΤΑ της Βόρειας Χίου με 3,8 εκατ. ευρώ.  Χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου η εκπόνηση Σχεδίου Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) στους Δήμους Αγίου Μηνά, Αμανής, Ιωνίας και Μαστιχοχωρίων.
10. Ολοκληρώθηκε το Φράγμα Καλαμωτής (Κατράρη) από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συνολικού κόστους: 15 εκατ. ευρώ, του Φυρόλακα 1,2 εκατ ευρώ, ενώ το φράγμα Σαραπιό 1,9 εκατ ευρώ  και  Κόρης Γεφύρι βρίσκονται σε εξέλιξη.


Και τόσα άλλα στα οποία μπορούμε να αναφερθούμε στον τομέα του Πολιτισμού, της Αγροτικής Ανάπτυξης, της Επιχειρηματικότητας της Υγείας Πρόνοιας.


Στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου δόθηκαν τόσα χρήματα όσα δεν είχε και έχει δει συνολικά όλα τα προηγούμενα χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.


Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δέχθηκε ριζική αναμόρφωση επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας και αυτό έγινε χωρίς διακρίσεις, για όλες ανεξαιρέτως τις Νομαρχίες της Ελλάδος, πράγμα το οποίο αναγνωρίζουν αρκετά υποψιασμένα στελέχη σε όλους τους κομματικούς χώρους.  Με το 1% του ΦΠΑ για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών, που φέτος φθάνει συνολικά τα 194 εκατ. ευρώ και την απαλλαγή από τα προνοιακά επιδόματα που έφταναν το 86% των πόρων χωρίς να αφήνουν σκέψη για επενδυτική δραστηριότητα.  Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση απέκτησε, για πρώτη φορά, την πραγματική δυνατότητα να προβαίνει σε επενδύσεις, προσφέροντας ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητας ανεξάρτητα από το πώς αποφασίζει η κάθε Νομαρχία να αξιοποιήσει τα εφόδια που της δόθηκαν από την κεντρική πολιτεία.


Είναι λυπηρό ο κ. Λαμπρινούδης να υποδύεται τον μανδύα του απολυταρχικού μονάρχη-αυτοκράτορα, κάτι μεταξύ sυperman και daffy duck, ο οποίος με μαγικό ραβδάκι μέσα σε τρία μόλις χρόνια έπλασε έναν κόσμο εικονικής πραγματικότητας,  αδικεί τον εαυτό του και τις προσπάθειές του, αδικεί τις υπηρεσίες της Νομαρχίας και της Περιφέρειας, αδικεί σημαντική μερίδα ομογάλακτών του οι οποίοι διαθέτουν δική τους κρίση, αδικεί τους συνεργάτες του, αδικεί όλο τον πολιτικό κόσμο,  πάνω από όλα όμως αδικεί τον Χιακό λαό με του οποίου τα χρήματα γίνονται όλα αυτά τα έργα χωρίς να γίνεται διάκριση σε πράσινους, γαλάζιους κόκκινους ή ό,τι άλλο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο«Χίος Νέα Εποχή Νέα Δύναμη»: στη μνήμη του παπά Νικόλα των Ψαρών
Επόμενο άρθροΕορτή Αγίου Ισιδώρου, Πρόγραμμα Σεβασμιοτάτου