Αρχική Νέα Τοπικά Η Μυτιλήνη υποδέχεται τους φοιτητές του Αιγαίου

Η Μυτιλήνη υποδέχεται τους φοιτητές του Αιγαίου

28

 Ξεκινά από την Κυριακή 24 Μαΐου η Πολιτιστική Εβδομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Μυτιλήνη. Πλήθος εκδηλώσεων, πολιτιστικών και αθλητικών πραγματοποιηθούν μέχρι τις 30 του μηνός, όταν και ολοκληρώνεται η διοργάνωση.


Την Κυριακή 24 του μηνός, στις 11 το πρωί, διεξάγεται ημερίδα με θέμα το περιβάλλον και διοργανωτές το SMS of Youth. Στις 6 το απόγευμα φτάνουν οι επισκέπτες στο νησί της Μυτιλήνης.
Έπειτα, ακολουθεί το στήσιμο των περιπτέρων στην πλατεία Σαπφούς και ακολούθως θα πραγματοποιηθεί καλωσόρισμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, με χαιρετισμό από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθηγητή Ανδρέα Τρούμπη, τους αντιπρυτάνεις και την οργανωτική επιτροπή της Πολιτιστικής Εβδομάδας 2009.
Τέλος, η βραδιά θα κλείσει με το μεγάλο party έναρξης στο Λόφο του Ξενία.


Ντοκυμαντέρ με άρωμα… Μυτιλήνης
Στα πλαίσια της Πολιτιστικής Εβδομάδας, η φοιτητική ομάδα My Αegean έχει προγραμματίσει μια σειρά προβολών ταινιών και ντοκιυμαντέρ, με ευρύτερο θέμα τη ζωή στο Αιγαίο και γύρω από αυτό. Μεταξύ αυτών, θα προβληθεί και το ντοκυμαντέρ της Λυδίας Καρρά «Φωνή Αιγαίου», το οποίο με οδηγία του υπουργείου Παιδείας προβάλλεται στα γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας, συνοδεία ειδικού εκπαιδευτικού υλικού.
Το πρόγραμμα των προβολών έχει ως εξής:¨
Δευτέρα 25 Μαΐου
16:00 – 17:00 Φωνή Αιγαίου
17:00 – 18:00 ΟργανώνΩ Camping
Τρίτη 26 Μαΐου
18:00 – 19:00 Φύλλο Πορείας
19:00 – 20:00 Φωνή Αιγαίου
Τετάρτη 27 Μαΐου
15:30 – 16:30 Φύλλο Πορείας
16:30 – 17:30 Φωνή Αιγαίου
Όλες οι προβολές είναι απογευματινές. Ωστόσο, πρόθεση της ομάδας My Αegean είναι, αν υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιο σχολείο ή εκπαιδευτικό και αν είναι εφικτό, να προγραμματιστούν και ειδικές, έκτακτες προβολές για τους μαθητές και τον εκπαιδευτικό κόσμο της Μυτιλήνης. Για να συμβεί αυτό βέβαια, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ειδοποιήσουν την ομάδα όσο πιο σύντομα γίνεται, εκφράζοντας την επιθυμητή μέρα προβολής και επιλογή ταινίας.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6936-686311.