Αρχική Απόψεις Aρθρα Γιάννης Κοσμίδης: χαιρετισμός στην ημερίδα του Επιμελητηρίου

Γιάννης Κοσμίδης: χαιρετισμός στην ημερίδα του Επιμελητηρίου

26

 
ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΚΟΣΜΙΔΗΣ
Βουλευτής Χίου – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
     Χίος, 21 Μαΐου 2009
   
    Στα μέτρα και τις πολιτικές της Κυβέρνησης για τον περιορισμό των δυσμενών συνεπειών της διεθνούς οικονομικής κρίσης αναφέρθηκε ο Βουλευτής Χίου Ιωάννης Κοσμίδης σε χαιρετισμό που απέστειλε στη χθεσινή ημερίδα του Επιμελητηρίου Χίου με θέμα «Οικονομική κρίση: Ανάλυση αιτιών και τρόποι αντιμετώπισής της».
    Συγκεκριμένα ο κ. Κοσμίδης επισήμανε ότι βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο και ότι ένας φαύλος κύκλος διεθνών κραδασμών, βυθίζει σταδιακά την Ευρώπη στην ύφεση.
    Η κυβέρνηση κατάρτισε και εφαρμόζει ένα στέρεο σχέδιο για την έξοδο από την παγκόσμια κρίση. Με βάση το σχέδιο αναπτύσσονται δράσεις για την ενίσχυση των τομέων και των κλάδων που πλήττονται περισσότερο:
    • Των μικρομεσαίων επιχειρήσεων,
    • Του τουρισμού,
    • Των εξαγωγών,
    • Της ιδιωτικής κατασκευαστικής δραστηριότητος.
    Είναι σε εξέλιξη προγράμματα για την στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων και την θωράκιση της εργασίας, και τέλος, δρομολογούνται μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στη μείωση των κρατικών δαπανών, βάζουν φραγμό στη σπατάλη, οδηγούν στην εξυγίανση του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
    Ο Βουλευτής Χίου Ιωάννης Κοσμίδης στο χαιρετισμό του τόνισε ότι το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών με πρόσφατη απόφαση του (14/04/09) απεφάσισε την παροχή της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς τα πιστωτικά ιδρύματα, για τη ρύθμιση οφειλών που προέρχονται από δάνεια που χορηγήθηκαν σε βιοτεχνικές, βιομηχανικές, μεταλλευτικές, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και κτηνοτροφικές επιχειρήσεις βιοτεχνικού και βιομηχανικού τύπου, που είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
    Έτσι με τον τρόπο αυτό ένας σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων αποκτούν τη δυνατότητα αξιοποίησης του ενεργητικού τους, ώστε να εξυγιανθούν και να εξασφαλίσουν τη βιώσιμη λειτουργία τους, προς όφελος της απασχόλησης και της οικονομίας της περιοχής μας.
    Καταλήγοντας στο χαιρετισμό του ο κ. Κοσμίδης τόνισε:
    «Ο κόσμος θα είναι διαφορετικός όταν τελειώσει η κρίση.
    Είναι καθήκον μας λοιπόν, να μεταβάλλουμε τη διεθνή οικονομική κρίση σε εθνική ευκαιρία:
* Να δούμε τα πράγματα που πρέπει ν’ αλλάξουμε και να τ’ αλλάξουμε.
* Να δούμε τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος και να τις κάνουμε.
* Να εντοπίσουμε καινούργιες πολιτικές και να τις κάνουμε πράξη.
    Προς αυτή την κατεύθυνση πιστεύω ότι πρέπει να προχωρήσουμε.
    Όλοι μαζί, Κυβέρνηση, κόμματα, κοινωνικοί εταίροι, πρέπει να εργασθούμε ώστε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία, με στόχο την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία με όρους βιωσιμότητας».